Vacker död stad!

Vill först börja med att tacka Dubai för sina visionära tänkande! Att bygga upp ett semesterparadis mitt i öknen är en av de bästa tankar jag hört! Oljan kommer inte att vara för alltid så det är inte så dumt att säkra sin framtid på samma sätt som svenskar gör med sin pension.

Det finns givetvis gränser! Vissa av projekten var kanske i ambitiösaste laget men syns man inte så finns man inte! Det borde kanske sorterat mellan objekten och inte satsa på alla!

Men att lära sig lite om likviditet hade kanske inte varit fel! Men Fan vad kul det har varit att läsa om och jag hoppas det löser sig!!!

...


Han är värd 9911st svenskar!



Det kan inte vara lätt att vara Stefan Persson, enligt mina beräkningar skall han leva upp till 9911st medel svenskar. Stefan betalar 797 000 000 kr i skatt, enklare uttryckt 797miljoner kronor eller lika mycket skatt som 9911st svenskar med snittinkomst och skattetabell 30 (se beräkningar under). Vi tycker synd om honom!

Medlelön svensk 2008 = 25 800:-
Skattetabell 30 = 7290:- per månad
= Årinkomst på 309 000kr ger en skatt på 87480kr
797 000 000 / 87480 = 9911st

/Fredriksson

Källa: SVD.se, Dagens Industir 30/11

 


Urban Outfitters!

Ingen kan ha undgått Urban Outfitters (UO) drevet det senaste dagarna.



En kort bakgrund, det anställda har varit anställda utan kollektivavtal. Någon på företaget har kontaktat facket för att få hjälp med att få till ett kollektivavtal. UO väljer att säga upp personalen och låta anställa dem via bemanningsföretaget Academic Work. Det blir ett mediedrev vilket framställer UO som boven i dramat.

Min tanke om vad som har hänt:
På Urban Outfitters har personal anställts med vetskapen om att det inte ingår ett kollektivavtal i deras villkor. Personalen har accepterat detta för att de anser villkoren tillräckligt bra. Någon halvt vänster orienterad tjej med en umgängeskrets som ligger lite väl nära medlemskap i AFA har fått reda på att det amerikanska företaget Urban Outfitters anställer personal utan kollektivavtal. Djungeltrumman tas fram och snart har AFA samlat sina styrkor. Inom kort lyckas det manipulera den stakars HR ansvariga på UO och får en av sina medlemmar anställda. Denna tar direkt kontakt med facket för att förklara situationen. Drevet är igång.

Jag tycker inte det skall finnas krav på att företag skall låta sina anställda ha kollektivavtal, jag tycker inte att en anställd skall kunna äventyra ett helt företags personalstyrka genom att gå på kamp själv mot företaget. Detta grundat på att det anställda redan när det skrev under sitt kontrakt visste vilka villkor som gäller. Finns det personal villig att jobba utan kollektivavtal låt dem då göra det. Det finns inget sunt i att låta någon intervenera och ställa till det för ett tydligen fungerande företag.

/Fredriksson

Källa: SVD.se SVD

Blondinbella!

Blondinbella med mer än 500 000 unika besökare i veckan är idag en av Sveriges mest besökta bloggar. Isabella Löwengrip är 19år och de borgligas största hopp om det kvinnliga förstagångsväljarna nästa höst.

Jag hoppas att Moderaterna och Isabella har börjat smida planer ang. hur dessa väljare skall vinnas med hjälp av bloggens kraft.

Det kommer bli intressant att se vilka nya medier som kommer bli det mest verkningsfulla när det gäller att nå ut till väljarna nästa höst.

/Fredriksson

Godmorgon Sverige!

Det myckne bloggandet får mig att vakna med en lätt bitterhet varje morgon, taggad att hitta något jag kan diskutera. Jag vill idag börja med att ifrågasätta SVDs kommentarsfält. De tog igår bort mina kommentarer samt senare allas kommentarer ang, Cocaine stoppandet. Fegisar...

/Fredriksson


Nu är den stoppad!

Nu har Miljönämnden bestämt sig för att stoppa Cocaine på marknaden. Vart är detta påväg. Skall 7-eleven, Espresso House och McDonalds bli stoppade att sälja stora koppar kaffe som innehåller mer än 4dl vätska?

Låt oss medborgare själva bestämma om vi vill köpa en Cocaine eller en stor kopp kaffe. Detta har gått till överdrift, med endast en vinnare Cocaine. Den dagen det får släppa drycken vet alla dess namn. Gratis är gott!

/Fredriksson

Anala Sverige!

Det lanseras en energidryck som heter Cocaine och Svensk media är i lågor! Så hemsk att man syftar på en drog när man säljer energidryck! Alla energidrycker innehåller koffein, det är också en drog om ingen visste! Koffein innehåller Xantinalkaloid och det fungerar som en Psykoaktivt centralstimulerande drog! En annan centralstimulerande drog är amfetamin! Så den borde inte heta Cocaine utan Amfetamin!

Nu vill storebror EU införa 18 årsgräns på energidrycker, ser fram emot att få visa leg nästa gång jag vill ha en vodkaredbull och då inte för att köpa vodkan utan redbullen!

Fredriksson och jag tycker givetvis att det är kul med en energidryck som Cocaine som skakar om svenskarna! Däremot gillar vi inte det anala tänkandet!

 

Vi kan tänka oss att starta ett investmentbolag med syfte att investera i högst kommersiella produkter! De ska dessutom gärna skaka om i media! All publicitet är bra publicitet!

Exempel på branscher

  • Porrindustrin, Berth Milton Jr har länge pratat om hur han vill dra ner på sitt ägande i private. Vårt investmentbolag köper gärna en del av kakan

  • Dun, Varför ska man behöva slakta djuren för att ta deras dun? Vi slaktar inte lammen för att ta deras ull! Det växer ut igen!!!

  • Vapen, Länder krigar och i Sverige har vi värnpliktiga så varför ska man inte få tillverka och sälja vapen? Gärna trampminor som ser ut som leksaker! Varför får inte Svenska bolag sälja vapen till länder i krig? Tillgång och efterfråga! Dessutom hur ska man kunna sälja krigsmateriel till länder som befinner sig i fred utan att produkterna är testade på riktigt!

  • Ett cigarettmärke som syftar på marijuanarökande, Joints tex! Eller varför inte rökheroin!

  • Ungdomsresor till Partyhålor som Ayianapa som i reklamen lovar fyllor, oskyddat sex med främlingar från Västerås. Resebolagen är bara såna fegisar! / Göransson


Ett räkneexempel!

Kaffe innehåller mellan 50-150mg koffin per 125ml typvärdet ligger på 95mg. Låt oss räkna på detta typvärde. Det ger oss 190mg koffin för en koppkaffe på 250ml ingen dricker väll standardkoppar längre?

En burk cocaine innehåller 280mg per 250ml dryck. Dvs dricker du en koppkaffe med en halv kopps påtår har du fått i dig samma mängd koffein som i en Cocaine. Vad är det att bråka om?

/Fredriksson

Cocaine fortsättning...


Annica Olofsson: (en av ägarna till argenturen för Cocaine)

"Man får bara en kropp här i livet och det är upp till dig själv hur du vill sköta den"

Med dessa ord svara Annica på frågan om vad det tycker om att sveriges livsmedelsbutiker inte vill ta in drycken i sortimentet. Ett sunt liberalt svar helt i Fredrikssons och Göranssons smak. Kom igen och var inte så tråkiga nu Sveriges handlare.

Källa: Di.se

/Fredriksson

Klimatet!

Något står inte rätt till när föreningen klipper gräsytorna 26nov:



/Fredriksson




Musik!

En kort tanke slog mig just. Varför finns det ingen bra musik med ett tydlig högersympati? Just nu rullar Maskinen´s senaste skiva i spelaren och Frej Larsson som är en av medlemmarna har tillochmed gjort en anti MUF låt med SMK. Trots detta lyssnar jag på dem och njuter av välskapt dansant electro hiphop av världsklass. Någon som kan svara på detta?

Lyssna på Spotify!

/Frediksson

Jag kommer att äta Gris ikväll!!!

Tycker givetvis det är tragiskt med djurplågeri! Tror däremot inte så är fallet på 100 gårdar i Sverige! Djuralliansen är ingen organisation som jag har förtroende för! De har säkert filmat hemska öden men ofta har de letat efter den och vridit det ett varv! Ofta har de filmat sjukboxar och där kan det se jobbigt ut!

Jag kommer köpa den billigast julskinka! Det är en industri!


Hur ska andra sidan vinna valet!

(Detta är bara spekulationer men det är spekulationer på bra nivå!)

 

  • Höja bidragen! Detta uppskattas av alla dem i Sverige som är arbetslösa och har rätt till bidrag! Incitamentet att börja arbeta ska försvinna! Det ska vara mer lönsamt att inte arbeta!

  • Höja skatterna! Det ska inte löna sig att vilja tjäna pengar! Istället ska farbror staten ha en större del av kakan så att de som inte arbetar kan få det bättre!

  • Straffskatta arbete!

  • Byta partiledare! Ni kan seriös inte tycka att tobleronedrottningen är bra!?


    Våra samarbetspartners

  • Ett ”småföretagarparti” som kommer att se till att varenda småföretagare inte kommer att lämna kontoret de närmaste fyra åren för alla miljöblanketter som ska fyllas i! Samtidigt vill de sälja ut sjukvården.

  • Det vill inte den andra partnern!

 

Detta är löftena som kan få den unda sidan att vinna! Vad ska de annars gå till val på???


Koenigsegg Group har dragit sig ur!

Följer utvecklingen och kommer med fler tankar framöver nu kallar jobb.

Live blogging debut för Liberalerna.


18:32 Sändingen slut från ND.

18:30 Hägglund förklarra att han inte kan hålla bilföretag levande genom stöd.

18:29 Förklarar att det inte finns någon risk att staten tar över SAAB, Tack!

18:28 Missade att skriva vem som talar, statssekreterare Jöran Hägglund

18:26 Näringsdepartementet förklarar att det så sent som igår var i Bryssel och diskuterade lånet. Kan ju känna att Koenigsegg kan ta och betala kostnaderna det varit för staten de senaste halvåret.

18:24 Regeringenförklarar att det är GM som avgör vad framtiden skall utvisa.

18:22 Bra när jag skall se på LIVE Tv å fastnar framför reklam då missar jag ju hälften inte bra goodwill TV4.

17:56 Tre vägar att gå. Lägg ner SAAB (troligen det bästa), Sälj SAAB (troligen omöjligt), Behåll SAAB (troligen olönsamt)

17:49 Tydligen skall beslut om SAABs framtid tas nästa vecka. Jag ser framemot Mauds uttalande om detta som borde komma inom någon timme. Me Like!

17:47 Tydligen skall det kommit som en chock att K drar sig ur affären. Fick det in en ekonom som såg att siffrorna inte höll först efter 6 månader är min fråga.

Stora saker pågång.

Än finns inte mycket information, medierna går stick i stäv med varandra om det är GM eller Koenigsegg som dragit i handbromsen. Kanske var det ett gemensamt beslut? Inte vill väll Koenigsegg bli syndabocken som stått ivägen i 6månader. Jag har alltid sagt att SAAB inte går att rädda, detta är troligen bevisat i och med detta. Blir spännande att se vad som händer. Ingen rolig julklapp till det anställda i Trollhättan men alla kan inte ha flyt.

/Fredriksson

Kulturen skriker efter mer!

I går publicerade författarförbundets chef Mats Söderlund en debattartikel i DN Kultur. Grundtanken i artikeln handlar om hur han anser att författare inte får tillräckligt betalat för sina alster och hur detta skall kunna lösas. Han skriver ”Det är kris i bokbranschen men få frågar sig vad det innebär för författare och översättare”. Söderlund menar att det är av vikt att författare och översättare får betalt trots att marknaden inte gillar vad det läser. Helt enkelt förespråkar han ett nytt statligt stöd åt författare. Det är komiskt när han rabblar stöd i en mening: litteraturstöd, sortimentsstöd, konstnärsgarantier etc. Han hävdar att det som skett inom bokindustrin är likställt med om staten tog bort stöden till bankerna och höjde chefernas bonus. Mycket långsökt liknelse enligt mig.

Göransson skrev tidigare om sin ilska mot Stig Larssons kommunister till syskon. Jag ser en tydlig trend inom kulturbranschen att det finns en oerhörd lust att tjäna pengar, snabba cash (ja Jens Lampedius kunde men sen har jag svårt att tänka mig att han inte är borgare utan en blå jurist som vet hur marknaden skall tas). När det inser att det inte går vill det istället få pengarna på check av staten. Söderlund förespråkar att vi skall tillbaka till fasta bokpriser, det vill säga skulle alla böcker kosta lika mycket på varje bokhandel. Det kallar jag kommunism. Han hoppar på marknaden med argument likt: ”Det handlar om att maximera vinsten och öka marginalerna.” vilket han påstår är en följd av ”kommersialismens negativa verkningar”.  Det är inte svårare än att en högstadieelev ser mönstret, Söderlund har insett att svenskar inte vill läsa hans diktsamlingar, ja det ända som Söderlund har givit ut är ett dussin diktsamlingar. Vem läser dessa? Ingen. Därmed skall han vara glad över jobbet som chef för författarförbundet, vilket troligen ger han en lön betald av dig och mig via något hutlöst statsstöd.

Själva knorren med artikeln är att Söderlund vill att allt som publiceras i Sverige skall digitaliseras, han skriver ”Vi vill att litteraturskatten skall digitaliseras och tillgängliggöras nu.” Han vill alltså hjälpa Svenskar att enkelt börja piratkopiera litteratur. Jag vet inte med vad han tänkte när han kom på denna briljanta idé? Han svamlar om Google och dess idé på att knyta författare och rättigheterna till dess alster på den digitala marknaden. Har inte Söderlund insett att Google endast gör sådant som är positivt för dem själv eftersom det plockar upp varje liten möjlighet till att tjäna pengar och är en sedelpress utan dess like.

Detta skulle bli ett kort och koncist inlägg men slutade med ett par ord för mycket, har du stått ut och läst hit har du även insett att Söderlund är lika mycket kapitalist som du och jag, dock kan han inte tjäna sina pengar på sin marknad utan vill ha dem av staten, samtidigt vill han öppna upp möjligheten till piratkopiering, idén fick han av IT världens klipskaste företag Google som han tror bedriver välgörenhet.

/Fredriksson

Källa: http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/infor-fasta-bokpriser-1.999767

Littorin!

http://www.expressen.se/noje/tvsajten/1.1790158/littorin-han-ar-en-klok-kille

Littorin är en pajas. Facket kommer aldrig att bli borgligt. Facket är tokrött och där har även Morgon fel. Facket är ett ont påfund för folk som inte vågar föra sin egen talan. Jag tycker inte om facket, jag tycker de är fega som måste arbeta i grupp. Littorin byt sida nu. Vi vill inte ha dig!

/Fredriksson

"Arbetslösa är slappa!"

http://www.expressen.se/noje/1.1790031/ullareds-morgan-arbetslosa-ar-slappa


Kan inget annat än att älska Morgons uttalande, denna sanna borgare som knegar på Ullared och gärna säger vad han tycker. Tydligen är han intresserad av börsen, undra om vi kan locka över han hit med lite börstips. Någon som har hans kontaktuppgifter? Dock är Morgon inte okey på alla plan, han diggar facket det gör inte jag.

/Fredriksson



Cocaine!

Jamey Kirby, mannen som står bakom energidrycken Cocaine! Han vet att all publicitet är bra publicitet! Namnet som alla förstår hänvisar till en populär drog för pundare! Namnet gör att drycken skapar stor uppmärksamhet på de marknader som den lanseras!

Ett företag i Helsingborg kommer snart att lansera produkten i Sverige och då kommer den att tvingas ha en varningstext i still med den som finns på cigaretter! Att Dagen industri och aftonbladet idag går ut och hypar den i sin tidning gör säkert inte att försäljningen blir mindre än vad den hade blivit om de bara hade släppt det!

Hade man bara låtit den vara så hade den hamnat i träsket med de billiga energidrycker som finns på netto och liknade men tack vare denna hype så kommer den för ett tag kunna konkurrera med jätten Red bull!

Smart Jamey Kirby! Jag ska snart starta ett företag som som säljer vanliga cigaretter under namnet Joints!

 

http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article6172231.ab
http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2009\11\23\363104&sectionid=undefined

/Göransson!


Vafan!!??

Sitter hemma och njuter av att det är söndag! Sitter och tittar på diverse dåliga söndags program som handlar om allt från sextonåriga som smakat lite för mycket på den farliga såsen och blivit på smällen, till riktiga män som tömmer skogar på träd med enormt stora maskiner!

Men sedan var det dags för reklam och då kom reklam för arbetsförmedlingen! Är det inte fel av svenska staten att slänga pengar i de kommersiella Tv-kanalernas plånböcker! Nu låter jag som en kommunistisk kärring men jag är helt emot att staten ska driva företag! Så jag tycker inte de ska få förekomma reklam av statliga företag eftersom det i min värld inte ska finnas några!

 

Apoteket

Håller på att säljas ut! Äntligen kan vi få tillgång till läkemedel även på söndagar och på kvällar när man behöver det! Man blir sällan sjukt på måndagar vid tio utan det sker gärna på en lördag klockan 22!

 

Systembolaget

Varför ska man inte kunna köpa alkoholhaltiga drycker på ICA? Jag förstår inte varför jag ska vara tvungen att handla ur systembolagets begränsade sortiment? Två sorters Cachucha på bolaget är inte okej!

 

Arbetsförmedling

Gör de ett bra jobb? Troligtvis inte eftersom det för var dag som går kommer allt flera rekryteringsbolag! Jag har aldrig fått hjälp av AMS att få jobb! Jag har däremot fått information om diverse bidrag jag kan söka för att klara min vardag! Jag blev dessutom tvingad till någon praktik som i slutändan kostade mig ungefär 15 000 kr! Kolla annars på killen som är med i Filip och Fredrik!

 

Friskolor!

Jag gick min gymnasietid på en friskola och det kommer jag aldrig att ångra! Jag fick så mycket mer än vad jag hade fått på en vanlig gymnasieskola!

 

Jag kan fortsätta i evighet men nu är det reklam för måndagens avsnitt av Ullared!

 


Profilera er!

Jag tycker det är tråkigt att ett tidigare starkt konservativt parti med starka borgliga åsikter idag beter sig som ett upphottat sosseparti. Givetvis syftar jag på Moderaterna och dess försök att locka väljare genom ny identitet. Idag är det Folkpartiet som leder utvecklingen som den riktigt borgliga kraften på höger kanten. Men även dessa har sina skönhetsfläckar vilket inte gör dem fulländade. Kristdemokraterna tror på gud, när skall de inse att han inte finns? Centern är lika tråkigt och färglöst som en åker i träda. Inte konstigt att fler inte röstar på alliansen idag. Trots detta har blocket nu inte mer än någon procent enhet till jämvikt med den en mer röriga vänstersmeten. Men den hoppar vi över i detta inlägg.

Jag kräver en starkare profilering av KD, C, FP och M våga stå för era åsikter. Vi ser att SD och MP idag vinner röster på profilering. Våga profilera er nu, innan det är för sent. FP ta arbetsrätten till er fråga, C miljön, KD kan ta de få fortfarande kristna, M värnskatt och jobba vidare för plattskatt, ta ett snack med Borg och be han sluta kritisera börsbolagen och hylla dem istället. Jag tror detta är melodin för att vinna valet inte det förslag som lagts fram om en gemensam valallians i ett parti. Svenskarna är tillräckligt dumma för att gå på en tydlig profilering, sen krävs det givetvis en gemensam politik i riksdagen men den kan vi jobba på när valet är vunnit. Klockan slår och det börjar bli bråttom.

Några tips till partierna:

- Vi värnar om miljön. Ja till Känrkraft, Nej till Kolkraft!

- Nej till LAS, Ja till låt den bästa vinna!

- Robin Hood är ond vi är goda, Nej till värnskatt Ja till plattskatt!

- Gud finns inte men tror du att han finns då finns vi för dig!

/Fredriksson

KPA

Har under en längre tid stört mig på KPA:s reklam! Jag har inga problem med att äga en smutsig fabrik och de får gärna ha barnarbete! Barnarbete är givetvis tragiskt men man får komma ihåg att det är en socialkonstruktion att barn är barn! För 150 år sedan så fanns barnarbete i Sverige med!

 

För mig är det bättre att ett land får bygga sin egen framgång och inte hamna i bidragsberoende! Bidragsberoende har aldrig varit något att sträva mot! Låt landet bygga sin egen välfärd och genom det så kommer de att få en hållbar framtid! Den lokala bonden är nog inte överlycklig när han ska sälja sin skörd och vi från västvärlden kommer ditt och ger bort våran!

 

I USA finns det fondbolag som ägnar sig åt att investera i oetiska verksamheter!

Här är min och Fredriksson reklamkampanj för vårt fondbolag!

Det finns fler bilder tyvärr så är det problem med uppladdningen.....


Henrik Åhman 13 skulle vilja kunna ta en bira lite oftare...

Svar på frågorna, 1. Vad är det bästa med att vara barn? 2. Vad är det sämsta med att vara barn?
Henrik Åhman, 13 år:
" - Man slipper jobba och man är väl ung.- Man får inte göra vad man vill, man kanske vill dricka ibland till exempel"

Jag blir chockad när jag läser dessa ord, tyvärr blir nog inte hans föräldrar det eftersom det troligen inte inset vikten av att följa med i nyhetsflödet och samhällsdebatten. De är ett tragiskt citat som skrämmer mig något oerhört. Starkt av SVD att ta med det idag och inte censurera. Henrik Åhman 13år går ingen ljus framtid till mötes snarare har han redan tagit sina första steg mot bidragsberoende och socialtjänst.  Hoppas nu att mina fördommar inte stämmer, hans föräldrar är vettiga personer, inser att något inte står rätt till och plockar in sin son om kvällarna och låter han bli barn igen.

/Fredriksson

Dags att vara lite kontroversiell...

Läste i Sydsvenska dagbladet idag om en man som inte haft en lägenhet sedan mitten på 80-talet. Han har med andra ord inte haft en ordentlig bostad sedan jag föddes. Idag bodde han i en övergiven kolonilott i anslutning till lunds central! Vad det gäller läget så är det ett drömläge!

 

Problemet för mannen var att han snart skulle vara utan tak över huvudet igen! Anledningen till detta var att kolonilotten skulle jämnas med marken för att istället bli ett parkeringshus! För en som inte varit i Lund och sett området så kan det enklast beskrivas som en svensk kåkstad!

 

I artikeln försökte man framställa hur illa hans situation är. Jag håller med om att hans livsöde verkar en aning tragisk. Tyvärr så hade socialtjänst och liknade försökt rädda honom vid ett flertal gånger men han hade aldrig skött sig utan han hade åkte ut på gatan igen. Man kan inte hjälpa någon som inte vill ha hjälp!

 

Nu kommer jag till det kontroversiella, Riv inte kolonilotterna! Det gör hans situation värre! Bygg istället för ett parkeringshus som inte känns så miljövänligt eller modernt så bygg kojor i friggebods storlek med kamin som de hemlösa kan ta sin tillflykt till! Ved får de fixa själva och gör dem i cement så att de är svåra att elda upp! Det ska inte vara någon lux utan bara få dem av gatan och min trapp. De funkar bevisligen inte i normala boenden så varför försöka!!!

 

Jag tror tyvärr att en man som levt hela mitt liv som hemlös inte går att rädda! Mitt förslag ses nedan!


Vi knappar in!

"Alliansen knappar in på oppositionen med 2,5 procentenheter i den senaste mätningen från Novus Opinion som presenteras i TV 4"

Det går bra nu trevligare siffror går knappast att få. Nu kämpar vi på och gör allt för att få en röding, blå. Tycker illa om Folkpartister som vill samarbeta med S och att finansministern går över gränsen allt för ofta nu.Håll dig borta från den privatasektorn. Låt investerare får utdelning på sitt satsade kapital. Du har inte rätt att styra oss på det sättet du vill, bli inte maktgalen Borg.

PPM - din framtid

Fredriksson skrev för ett tag sedan om PPM! Detta fick kritik för att alla människor inte förstår hur det ska göra! Denna okunskap beror i mitt tycke på lathet! Alla människor borde vid detta lag veta att på lång sikt så är aktier och fonder det mest lönsamma men som vi har sett så svänger det mer. Jag är ingen expert men jag tänkte ge ett tips!

Claes Hemberg är en kille som arbetar på Avanza. Han har skrivit en bok på lite över hundra sidor om hur man på ett enkelt sätt sparar! Boken heter ”Spara mindre - få ut mer” och jag köpte den av Claes Hemberg när han var i Malmö på Avanzadagen för 90 kronor. Det finns givetvis fler lämpliga böcker men det går kort och gott ut på samma sak! Sprid dina risker så mycket som möjligt och spara långsiktigt! Kanske så skulle Svenskarna hoppa över att läsa kommunistpropaganda i form av Stieg Larsson när de är i Thailand denna vinter och istället läsa sig till en bättre framtid!

 

Är man inte intresserad av sin egen framtid så borde man inte få rösta! För kan man inte bestämma över sig själv så kan man inte bestämma över vem som ska styra i Sverige!

 

/Göransson


Flugan jämställdhet!

Jag inser att jag kanske kommer att få en del skit för detta men jag kan inte låta bli. Vaknade i morse och för en gångs skulle i så god tid att jag både hann läsa tidningen och se en sändning av morgonnyheterna, jag fick även höra Josefin Crafoords nöjesnyheter!

 

Men det som slog mig när jag lyssnade på rapportsändningen var att först pratades det om att var tionde person som är född på 60-talet är förtidspensionär eller sjukskriven! Detta berodde till stora delar på att antalet kvinnliga sjukskrivna ökade.

I samma sändning så rapporterades det om att mellanchefer har det jobbigt. Det hade kommit någon ny undersökning som kunde rapportera att speciellt kvinnliga mellanchefer hade det jobbigt. Dessutom gick inte chefskapet att kombinera med familjelivet för många kvinnor.

Nu tror ni säkert att jag ska såga 50% av befolkningen men det ska jag inte. Inte än i alla fall.

 

Vidare så rapporterade avgående europeiska kommissionären Margot Wallström att det var för får kvinnor i den nya kommissionen. Nu är Sverige iof ett av de få länder som kommer att sända en kvinna och det tycker jag att vi svenska ska se positivt på! Vi får en komparativ fördel i europeiska kommissionen!

 

Men åter till diskussionen om kvinnor. Varför ska vi vara så himla jämställda om det bara leder till sjukskrivningar och ett större utanförskap? Alla jobb måste göras och därför är alla jobb lika mycket värda rent betydelsemässigt men sen är det klart att lönen varierar! Men denna hets som har uppstått i samhället om att det ska vara jämställt håller på att förstöra för sig själva. Man kan inte rusa in i jämställdhet utan det måste gå steg för steg! Genvägar blir ofta senvägar och kom ihåg att jag kan inte gå till mitt jobb och jag får min gata skottad på vintern!

 

ALLA JOBB MÅSTE GÖRAS!

 

/Göransson


Vill inte ha en kommunist som granne!

Min favorit Johan Norberg får alltid en att se på saker från en ny sida. Dagens kolumn i DI handlar om Nordstream och den kommande gasledningen i Östersjön. Norberg tittar på det från en vinkel som inte speglats i media tidigare, innan har det handlat om miljöaspekter etc. Norberg ser det från ett rent maktperspektiv där det handlar om att dra ledningen längshavsbotten för att minimera risken att inte kunna intervenera i forna öststats länder. Det blir ganska sjävklart att detta är tanken när vi redan sett politiskt spel mellan Ryssland och Ukraina exempelvis. Det är vardag att Gazprom stryper tillföreseln i detta led. I och med den nya ledningen kommer detta kunna fortgå. Norberg tar vidare upp hur svårt det varit för exempelvis Shell att etablera sig i Ryssland. Gasledningen kommer ge extra inkomster till ett land som enligt bevittningar kommer närmare och närmare en ny kommunistisk era. Vill vi bidra till detta? Vill vi hjälpa Ryssarna att åter bli Sovjet? Nej! Jag är inte rädd för att en säl eller en torsk skall dö av ledningen jag är rädd för att vi åter skall få en kommunist som granne. Tack Norberg för denna kolumn alltid lika intressanta!

Fet, fetare fetast!

De feta har fått mycket utrymme i TV4 senaste dagarna först på nyhetern igår kväll och imorse på Nyhetsmorgon med Tilde de Paul. Det handlade dels om att klinker i USA byggs om för att specialanpassas för extremt överviktiga, tur att detta betalas med privataförsäkringar och hoppas att inte välmående hälsosamma personer behöver betala dess extra kostnader. Sedan handlade det om att svenska läkare tydligen är okänsliga när de påpekar för patienter att deras ohälsa beror på hur det ser ut. Det är väll klart att det beror på hur de ser ut om det mår dåligt, det är inte nyttigt för någon del att gå runt med 100kg fett på kroppen. En äldre dam på tvn förklarade att en läkare sagt att hennes värden var otroligt bra för att komma från en person som såg ut som henne. Hon hade tagit detta som ett enormt påhopp och gått å köpt sig en chokladkaka på pressbyrån för att sedan överväga att hoppa i Nybroviken. Snacka om labil person. Hon vet ju att hon är stor och borde vara glad över sina bra världen men istället vill hon ta livet av sig och försämra värdena med lite mer industriellchoklad. Dock fick hon plus när hon hade betalt sin  magsäcksoperation ur egen ficka och idag var betydligt mer välmående, det skall hon he en eloge för. En kvinna som tar tag i ett problem som hon själv vet att hon är orsaken till, det är att ta sitt ansvar. Det kanske ändå gav något possitivt att denna läkare påpekade att hon var fet.

/Fredriksson

Jag är inte smal, jag är normalviktig!

Jag blir nästintill dagligen tillsagd att jag är smal. Folk ifrågasätter om jag inte slevar i mig godis eller kakor jag är ju ändå smal säger de, du kan väll äta hur mycket som helst. Nej det kan jag inte, dels för att jag skulle bli fet och dels för att det inte är hälsomsamt med konstlade produkter och socker i kubik. Det skall vara äkta vara smör, grädde etc de är bra fett enligt mig, nyttigt fett. Men nu skall jag inte diskutera detta. Utan om att jag tydligen är smal, jag är mer än normalviktig. För en man i min ålder skall du ha ett bmi mellan 20 < 25. Jag landar på med mina 1.91 och ca 80kg på ett BMI på ca 22. Det är enligt mig nästintill exakt i mitt intervall vad som är normalt. Jag strävar inter efter att bli smalare och inte tjockare om jag skall gå upp i vikt är det muskler och inte fett, ett av mina mål i livet är att kunna njuta av livets goda och samtidigt hålla min vikt, vilket leder till att jag kommer må bra och behålla moin hälsa och inte kräva staten på pengar i onödan. Då krävs det två saker, träning flera gånger i veckan gärna minst 4pass och att jag inte äter massa socker och fett i onödan utan väljer mina tillfällen och då verkligen njuter. Jag skulle gärna gå runt och säga till folk att det är feta men då skulle jag bli utfryst, anmäld och nedslagen men jag skall behöva bli kallad smal bara för jag är en av det få normalviktiga kvar i detta land. Kalla mig inte smal en gång till!

/Fredriksson

Vad gör vi med våra barn?

Jag tränar en del, det gör jag dels för att inte bli allt för överviktigt och dels för att jag tycker det är oerhört kul. Jag simtränar en 6 gånger i veckan och det hjälper mig att slappna av. När jag står i omklädningsrummet så kan jag ibland inte hjälpa att tjuvlyssna.
Något som slår mig är att dagens yngre inte pratar som jag en gång gjorde. De spelar inte fotboll på rasterna i skolan. De är överhuvudtaget utomhus så lite som de bara kan! De diskuterar dataspel på rasterna och när de kommer hem så sätter de sig med en läsk vid datorn för att applicera den kunskap som de fått på rasterna!

Jag fick inte sitta inne hela dagarna när jag var liten! Jag fick inte sätta mig vid tv före bollibompa! Detta gjorde att jag var ute och lekte med mig själv eller med mina vänner hela dagarna. Denna regel hade mina föräldrar för mig tills jag hade så mycket att göra med min simträning att jag ändå inte hade tid att sitta i TV soffan.

Dessutom så spelar de spel som jag blir mörkrädd av att höra om! Jag hörde en tioårig kille berätta om när han sprang runt med en basuka och sköt människor och hur han sedan kraschade bilen i ett träd!
EN TIOÅRING DESSUTOM SÅ HADE HAN MERFETT I KILO ÄN VAD JAG HAR OCH DÅ ÄR JAG DUBBELT SÅ LÅNG!Det är dem som ska dra in pengarna när du och jag blir pensionär men som utvecklingen är idag så är det mer troligt att jag får jobba vidare och tioåringen får vara sjukskriven för att hans höfter inte orkar mer!

Dessutom:
Hur ska ett barn orka koncentrera sig hela dagen om han/hon ska koncentrera sig i skolan, sitter och diskuterar dataspel på rasterna, spela dataspel när och kommer hem och titta på tv tills han somnar! Inte konstigt att resultaten i skolan blir sämre! Barnen måste ha överskottenegi till tusen och dessutom ha svårt att tänka eftersom de jobbar med huvudet hela dagen och inte arbetar med benen!
Hur utvecklas deras benstomme när de bara sitter? Det kan knappast vara positivt för den att inte röra på sig! Benskörhet kommer med andra ord bli vanligare vi stillasitande och cola drickande ungdomar.


Dessutom blir de feta och äckliga! Feta vuxna är en sak men förstör inte framtiden!


En socialist på dörmattan!

Ibland vaknar du upp, har inga problem att gå upp när klockan ringer, med ett lende på läpparna ser du en liten blå strimma på himlen som är guld värt i tider då soltimmar kan räknas på en hand. Det fortsätter bra med att du brygger dig morgonkaffet, duschen är extra skön och allt flyter på oroväckande smidigt. När du är klar med morgonstöket i badrummet går du till dörren för att hämta morgontidningen då inser du att det är den där dagen då du har en socialist på dörrmattan. Jag har diskuterat det tidigare, att jag inte tycker om att statsstöd till lokala opionstidningar skall gå till reklam för dessa publikationer. Östran är en tokröd lokaltidning som bränner sannslösa summer på reklam på televisionen och iform av att dela ut denna tidining till folket. I och med att denna dag hade börjat fantastiskt bra tänkte jag att jag skulle ge ledarsidan och debatten en ärlig chans trots allt. Det var ett påhopp på Göran Hägglunds misslyckande med vårdgarantin av Lanstingets ordförande i Kalmar Län Anders Henriksson. Artikeln handlade mer om att en engång bevisa hur bra Kalmar Län är och hoppa på Stockholm. Vidare skrev de om Vattenfall och Jobb-coacher inte helt oväntade ämnen och långt ifårn orginellt. Borde det inte hittat något smaskigt just till denna upplaga, en kioskvältare? Nej det hade inte lagt en enda extra sekund på att göra det där lilla extra för att marknadsföra sin tidining. Glad är jag för det! Nu hoppas jag att dagen fortsätter lika bra när jag skall bränna bort tre timmar av mitt liv med kanske Sveriges sämsta universitetslärare. Hoppas mitt goda humör inte tar allt för mycket stryk. Väl mött under dagen!

/Fredriksson

"DNA-testa alla nyfödda barn"

På Newsmill skriver Moderatmännen en mycket intressant artikel ang faderskap och fäders lika rätt. Ni finner den på denna länk: http://www.newsmill.se/artikel/2009/11/07/sta-pa-er-pappor

När jag läser om DNA-test av barn för att säkerställa faderskapet, tänker jag, det är konstigt att det inte redan sker. Tänk den fadern som efter tio år får reda på att hans enda barn inte är hans egna. Jag tänker mig in i den situationen, att jag trott att det är mina gener och mitt barn som jag lärt känna och blivit en del av, men att det egentligen är ett snedsteg från barnets mamma och pappan inte alls är jag utan något engångs ligg från mammans firmafest för elva år sedan. Denna hemska tanke skulle på ett enkelt och smidigt sätt kunna avklaras med ett snabbt faderskaptest vid födseln. Med på köpet får vi troligen fler som ser till att det inte kommer föda ett barn det vet är en oäkting, fler kommer göra abort vid oönskad graviditet samt fler som använder graviditetshämmande previntinmedel. Jag skriver under och hoppas att fler gör det. Rätt far till rätt barn!

 

/Fredriksson



Kapitalförsäkring idag, Allemanskonto i framtiden?

Avanza kämpar på för att genomföra den välbehövliga förändringen för privatsparande på den svenska marknaden, idag öppnade det upp frågan på DI Debatt. Idag drar sig många personer för att byta fonder eller sälja aktier eftersom detta resulterarar i en skatteffekt. Värst drabbade bli studenter med studiebidrag och ev lån. Ett byte av en fond eller aktie som exmpelvis studentens föräldrar sparat i åt barnet sedan födeseln kan leda till att studenten inte längre är berättigad till bidrag och lån i och med att vinsten räknas lika med inkomst av tjänst i fribeloppet för vad vi studenter får tjäna. Med det nya allemanskontot skulle privatpersoner kunna byta fonder och aktier utan risk för att betala skatt innan kapitalet skall användas. Detta är det ända rätta enligt mig med. Jag kommer följa upp detta resonemang framöver och följa den stundande debatten.

/Fredriksson

Avanzadagen 2009

Ikväll har jag varit på Avanzadagen 2009, den gick av stapeln på Malmö Arena! Den maffiga hockeyarena som Entreprenören Percy Nilsson har byggt, Percy var också med och pratade och gjorde så att kvällen blev minnesvärd! Kan i efterhand påpeka att alla som har någon form av sparande borde ha närvarat. Studenter som pluggar ekonomi var också helt klart underrepresenterade!
Kvällen innehöll diskutioner med talare från bland annat Avanza, Swedbank men även Trelleborgs VD Peter Nilsson närvarade. Jag tycker det var intressant kväll och kommer att närvara nästa år! Trotts att man upptäcker att man är lite ekonominörd när man får lite tunghäfta när man står och ska köpa Claes Hembergs bok av Claes! Men jag fick den signerad och lyckades prata till mig tio kronor i rabatt!
 
Tycker att Sven Hagströmer har lyckat bevisa att är man bara en duktig entreprenör så kan man erövra världen! Avanza har idag 118 000 kunder och har 2% av marknaden! De har dessutom lyckats profilera VD Nicklas Storåkers och Sparekonomen Claes Hemberg. Tack Avanza för att ni finns och för denna fina kväll! 

Problemen med att många svenskar sparar i olönsamma fonder bara för att de inte vill skatta behöver jag inte kommentera! Jag förstår inte varför man inte kan stjuta upp reavinstskatten!
Inte heller det faktum att människor spara i fonder som ställs ut av de stora bankerna som inte lyckas nå upp till sina mål egna må och som dessutom tar ut höga avgifter utan att ge tillbaka!
Att man är bättre off om man köper en indexfond som dessutom är 75% billigare när det gäller avgifterna, bevisar bara att marknaden för fonder inte är en perfekt marknad, tyvärr!
Våga röra dina sparpengar om du inte är nöjd!

/Göransson

Då var det måndag igen!

Måndagar för mig är beviset att det finns sossar och andra tragiska människor i Sverige! Först börjar jag med att titta på Ullared! Där trängs mängder med människor för att handla billigt! De tänker inte på att de handlar mycket mer än vad de hade gjort vi "normala" priser och de tänker inte heller på kostnaden som resan till Ullared innebär!
Favorit händelse
En tjej som är och handlar med sin mamma skryter inför kameran om att hon inte behöver titta på prislapparna utan att det är bara att ta vad man vill ha! Kommentar: Wow ta med mamma på NK och handla med samma inställning! Behöver jag fortsätta med när de börjar prata kläddstill! Jag dör!

Sedan så sänder TV3 ett av sina mer tragiska program! Grannfejden! Där vi får se människor som är trötta på livet och därför inte har något bättre för sig än att jävlas med grannen! Med olika teorier om vad grannen har gjort och inte gjort så bråkar de på bästa sändningstid! Ett av mina favorit påhopp En dam påstår att efter att ha sett grannen med en dunk, så måste det vara grannen som snott 2,2 kubik eldningsolja! Trotts att grannen inte eldar med olja!

/Göransson

"Asiens eldar en stor miljöbov"!?

Läste denna artikeln i DN
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/asiens-eldar-en-stor-miljobov-1.990004

Här uttalar sig Örjan Gustafsson som är professor i biokemi vid Stockholms universitet om att eldningen i Asien är en stor fara! Skulle bara vilja kommentera detta med att det finns något som heter biobränsle och som är mycket populärt!
Biobränsle förklaras på Wikipedia 

"Biobränslen är förnybara bränslen som är producerade av levande organismer (biomassa). Normalt syftar termen biobränsle på bränslen som är i det närmaste koldioxidneutrala, eftersom den mängd koldioxid som bildas vid förbränning är en del av kolcykeln.[1] Detta betyder att koldioxidutsläppen inom en överskådlig tid balanseras av tillväxt i naturen och därför inte bidrar till växthuseffekten, till skillnad från de fossila bränslena som har varit utanför det naturliga kretsloppet i miljontals år."


Veden som kvinnan på bilden eldar med är ett biobränsle! Jag som modern människa i det Svenska samhället är en miljöbov! Jag tar ofta bilen till träningen, jag kör i egen bil till skolan varje dag trotts att det går buss. Jag försöker sortera glas och PET-flaskor men resten åker i sopnedkastet!
Leta inte efter små miljöbovar som en familj i Asien som lagar sin mat!
Utan en skribent som skriver inlägg på Internet med en dator gjord av olja!

Denna artikel känns som Chipsskandalen för några år sedan! Det är en liten obetydligdel! Annars tycker jag det är kul att Scouter och alla andra eldningsglada människor ses som en miljöbov! Vilken de i mina ögon inte är!

/Göransson 

Lycklig!

Ikväll är jag lycklig. Har inget att var bitter på. Ses imorgon! Lev ditt liv som du vill, det gör jag!

PPM

Idag har en hätsk debatt ang. PPM förvaltning skett i media. Motståndarna påpekar att spararnas sparkapital äts upp av kostnaderna av rådggivning. Denna rådgivning kostar ca 500kr per år. Låt oss säga att ett kapital på 50.000kr växer med 10% mer per år än utan rådgivning vinner kunden 4 500kr per år och med ränta på ränta effekt blir det mer för varje år att då betala 500kr per år ser jag som en spott i havet. Att inkränka på den fria marknaden är fult vart det än händer. Det är bara bittra personer som har tid att klaga på entreprenörer av detta slag. Det känns som att det som klagar hellre vill att entreprenören går på socialbidrag än att gräva fram skattepengar åt staten.

// Fredriksson (bitter)

Forts... LAS

En liten snabb utveckling på lunchen ang. LAS analysen och SAS jag hörde imorse. SAS gör idag allt det kan för att minska sin kostnadstruktur, detta genom att säga upp personal. Dock är det med dagens turordningsregler det senast annstälda som kommer få gå först. Dvs de med lägst lön, när dessa sägs upp blir snittlönen för en SAS anställd högre än den var innan. Detta delvis statligt ägda bolag hamnar i ett moment 22 där staten får högre kostnader av sina egna lagar. Sälj ut SAS och bygg om LAS. Jag vill att alla skall tävla på lika villkor ovs hur länge det varit på företaget. Är det Åke 55 som bör sägas upp och inte Lisa 24 skall det inte finnas några regler vilka styr detta. Det snedriver konkurrensen på arbetsmarknaden och uppmuntrar inte till en ständigt utveckling hos medarbetarna inom företaget. Låt alla tävla på samma villkor det är rättvisa!

LAS

Godmorgon. Nu är det stressigt hinner inte utveckla mina tankar just nu men hörde en bra analys på tv som jag vill ta upp här ang. SAS och LAS. Nu måste jag rusa till lektion.

/Fredriksson

Ullared!


Ofta funderar jag på vart det där drygt 40% som röstar till vänster egentligen befinner sig, hur deras liv ser ut och vad det gör på fritiden. Jag tror jag fått svar efter att sett premiären av den fantastiska dokumentärsåpan om Ullared. Jag tror att minst 80% av dess besökare röstar rött. Programmet visar upp den typiska sossen i sitt egna paradis det är en tragisk syn att se dessa människor shoppa upp sina sparpengar på billig skit. Nu är det dags att Kanal 5 tar och gör en dokumentärsåpa om NK med. Kommer bli en spännande kontrast.  

/Fredriksson

Bra Björklund!

Fast på ett högskolebibliotek gör jag min dagliga sondering av bloggar och journalistik. I Svenska Dagbladet finner jag att FP med Jan Björklund i täten kommer propagera extra starkt för att en gång för alla ta bort denna straffskatt på kapital och utbildning. Jan skriver "–Värnskatten är en straffskatt på utbildning. Även om avskaffandet av värnskatten fanns med i valmanifestet så har regeringen prioriterat ned det. Det måste prioriteras upp nästa mandatperiod."

Detta är helt i linje med mina åsikter. Men jag vill ta detta längre, det är dags att införa enhetlig skatt för alla oavsett inkomst. Det finns ingen rättvisa med att beskatta högre lön hårdare. Lika skatt åt alla är det ända rättvisa. Det finns inte någon rättvisa att ta från det rika och ge till de fattiga. Jag kan inte någonstans se vart det skulle bli rättvist att fördela resurser efter denna socialistiska tanke.

/Fredriksson

Källa: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3753759.svd

Skolan skall vara gratis?

Idag när jag cyklade till Bibliotektet för att ägna mig åt det självstuider jag skall bedriva vilka jag förklarade varför i tidigare inlägg kom jag att se något som fick mig att fundera. Det har varit en hetsk debatt om att skolan skall vara gratis. Nu såg jag ca 100 skolelever gissar att det gick på mellanstadiet samlade i klunga på cykel. Så vitt jag vet kostar en cykel en hel del pengar säkligen minst 1000kr. Om då skolan annordnar cykelutflykter för att barnen skall komma ut och se mer än en asfalterad skolgård måste det finnas kritiker till dessa, samma personer som anser att det inte har råd att skicka med sina barn ett par ostmackor och ett par dl mjölk på en skolutflykt. Jag vet att det inet finns någon i detta land som inte har råd att skicka med sina barn 3dl mjölk och ett par mackor (byt ut fläskfilén mot fläskkarré och du är i hamn). Att klaga på att skolan kostar pengar är uppseende väckande. Dessa föräldrar får gratis undervisning till sina barn i 12 år plus 1000kr i månaden bara för att det skaffade ett barn det inte anser sig har råd till. Det är en helt fantastisk sammhällsinsats vilken är för bra enligt mig. Att ha mage att klaga på att skolan då kostar en 100lapp per termin är bara snålt.  Jag undrar hur det gick för de barn som inte hade en egen cykel idag fick inte det följa med på utflykten?

Universitets licens!

Ibland blir du mer trött än andra, idag har jag haft ångest sen jag vaknade, ångest över att läsa en kurs jag sett fram emot sen jag började univerisitetet. Varför detta? Jo eftersom det anställs individer vilka är mer än inkompetenta vad det gäller att förmedla kunskap till sina studenter. Att försöka undervisa ett ämne efter sina egna preferenser och låta studenter kugga tentor eftersom det lärt sig kurslitteraturen men inte lärarens hitte på lösningar gör fler än mig till sura, besvikna och uppgivna studenter. Det är faschinerande hur jag medflera självmant väljer att läsa kommande kurs på distans. Det är alltid lika intressant att läsa kommentarerna på facebook efter en dag med NationalEkonomi. Inför en lärarlicens på Univeristets nivå, låt studenterna betygsätta lärarna och är de inte godkända ge dem inte chansen att undervisa, om en student kan kugga en kurs skall en lärare lika så kunna kugga. Det handlar om Sveriges framtida elit som skall utbildas, sura skattemedel läggs på dessa individer använd dem då på bästa sätt inte på detta släng det i sjön brinnande viset. Att generationer av studenter gjort sitt för att bli av med denna person är skrämmande. Vad håller denna person skruvstädsfast som ansvarig för kursen? Det är helt klart att allt inte står rätt till.

/Fredriksson (fortsättning följer...)

Svininfluensan

Att baconfebern har kommit till Sverige är det ingen diskussion om. Det som förvånar och irriterar mig är mig är att man kör med skrämselteknik! Det är ett fåtal som har dött i Sverige och ingen av dessa har varit utanför någon av riskgrupperna!
Jag tycke det är givet att vi ska vaccinera oss. Inte för att människor ska leva, det dör många människor varje år i influensa. Anledningen är att denna massjukdom kostar samhället massor av pengar, skatteintäkter och kostnader för sjukdagar.

Vaccinering är inte för att några få ska leva längre utan för att det är nationalekonomiskt försvarbart! Det är anledningen till att Sverige köpt in så många doser och inte som Maria Larsson sa i debatt för att rädda några barn som annars skulle dö.
Det är av solidaritet för samhället och för din arbetsgivare som du ska ta denna spruta!

/Göransson


Död åt Robin Hood!

Jag står för att jag inte betalar tv-avgift, försöker betala minimalt med skatt och inte känner något problem med att folk lever olika liv. Kommunisterna skall  tydligen leva efter divisen lika åt alla, de delar på allt och ser till att alla har mat på bordet för kvällen. Enligt marxismen är en kommunistiskt fulländad stat en stat utan stat och klasskillnader. Detta sker först då klasskillnaderna är upplösta, det är först då staten kan upplösas. Men problemet är att ingen kommunist någonsin har lyckats med denna absurda tanke att alla medel skall delas lika. Det blir extra tydligt i vardagen som Redaktör Göransson tar upp ang. Stig Larsson arvet. Dessa två bröder är uttalade kommunister men bråkar över kapital i överflöd. Jag har då aldrig sett en kommuist som valt bort allt det goda för att leva som en uteliggare och inte ha det bättre än de med minst kapital i samhället.

 

Jag har mycket svårt att acceptera att alla personer skall leva jämställda liv vad det gäller kapital. Vi har alla olika amitioner med vart vi vill nå och detta leder till att jag har det bättre än många andra i världen. Alla föds med möjlighet att själva göra något meningsfullt av sitt liv. Det är bara du själv som skall bestämma vad du skall göra och hur framgångsrik du skall bli. Ingen skall intervernera i ditt liv och ingen skall komma och fördela de resurser som du kämpat dig till. Klasskillnad är en drivkraft en möjlighet ett naturligt gott som får mig att kämpa för att inte falla ner ett steg i sammhällstrappan jag ser hur framgångsrika personer kämpat sig uppåt och jag unnar dem all framgång. Men jag har inte förståelse för framgångsrika kommunister och socialister som sitter på enorma förmögenheter men vägrar att erkänna att det är kapitalister och njuter av denna rikedom. En sann framgångsrik kapitalist däremot ser jag upp till och kämpar jag för att bli. Låt ingen sno dit kapital och ge dem till de fattiga stå upp för till kapital, död åt Robin Hood!

 

/Fredriksson


Hund! Människans bästa vän eller ett vapen?

Idag vid lunch blev en pojke biten av en rottweiiler i Helsingborg! Två tioåriga pojkar var ute och rastade hunden när den av okänd anledning hoppade upp och började bita en av pojkarna. Pojken fick senare föras till sjukhus.
Hur länge ska dessa hundar få vara i farten? Kamphundar har inte i Svenska hem att göra! Vi behöver inte försvara oss i hemmet! Det är polisen jobb, att se till att människor känner sig säkra! Dessutom så mår inte resten av samhället bättre av att jag har skaffat en kamphund som kan försvara mig! 
En hunds uppgift i dagen samhälle skiljer sig väldigt men kamphundar bör inte vara sällskaphund i en familj! Givetvis så ska vakthundar få finnas men dessa extraknäcker väldigt sällan som familjehund! Dessutom är dessa hårt tränade av människor som tar sitt jobb på allvar och som älskar sina hundar! 
 
Det är dags att det sätts krav på vilka hundar som man får ha i hemmet! Vissa människor köper "kamphundar" för att få "respekt" och dessa hundar sätter senare skräck i hela områden! Jag vill inte leva i rädsla! inrätta istället krav för dem som har dessa hundar och gör de ansvariga för de skador som hunden åstadkommer!
 
Hipphipp är kanske inne på rätt väg.. ursäkta för att ni får se luftenshjältar först.... 

http://www.youtube.com/watch?v=kahL5ULQE-I

/Göransson

Älskar när vänstervridna slåss om pengar!

Läste idag att det var dags för ytterliggare en tur i målet om Stieg Larsson pengar! Tycker givetvis att alla tre ska vara med och dela på kakan! Hans bror och far ska givetvis dela med sig till Stieg sambo genom 30 år!Att de slänger ur sig i SVD att hon kan få 20 miljoner, tyder på att de tjänat många gånger mer och jag förstår inte denna girighet som dessa två har! Man har inte hört att de gjort något vettigt med pengarna utan de sitter troligen på ett bankkonto och samlar damm.

Jag ska erkänna att jag också skulle slagits för pengarna men jag har inte gjort mig känd som vänstervriden. Jag hade haft en diskussion med sambon och givetvis sett till att hon hade klarat sig! Inte genom en engångssumma utan att hålla den ”nya” delen av familjen nöjd! Hade hon varit gift med Stieg så hade hon fått allt

Måste påpeka att det finns människor som är emot kapitalismen men så fort de får makt eller pengar så slås de lika bra som oss andra! Är det inte ett bevis för att det finns massor med hycklare på vänsterkanten!
Stalin, Lenin de lät människor svälta samtidigt som de levde i lyx, samtidigt som de pratade om solidaritet. Jag kommer aldrig att läsa något av Stieg Larsson, Jag gillar inte det han står för och jag vill inte skänka pengar till två av de snålaste människorna jag känner till!

 

Tycker hela historien är tragisk!! Vuxna människor som är som barn! Ni hade bra liv innan så skänk pengarna till något användbart och slipp alla problem!

 

Göransson  


RSS 2.0