Tobleronepolitik

Fascinerande vilken genomslagskraft Odélls uttalande fick...

Folkhälsoinstituetet!

Tycker att det är lika roligt varje gång tjocka personer från folkhälsoinstitutet uttalar sig om hälsa! /Fredriksson

Citat af dagen!



"Om ekonomin behöver stabiliseras beror detta enbart på att politiker, byråkrater och fackföreningar på olika sätt ingripit och förstört marknadens funktionssätt"

Persson-Tanimura (1982), Non-interventionismen i tiden

Val fläsk!

Ni som läser denna blogg har säkert förstått att min politiska är åt det liberala hållet! Namnet på bloggen kanske avslöjar det annars! Men idag är jag arg på en minister vid namn Mats Odell! Ta bort alla bonusar i Telia-Sonera! Hur tänkte ni där? Alla andra storägare opponerade sig! Exempelvis så kallade den finska staten det för ett sent första aprilskämt!

 

Enda anledningen som jag ser  till Odells våldtäkt av de andra ägarna är att han vill fiska röster! Det skrivs mycket negativt om bonusar! Det som ofta inte skrivs är varför de finns! De finns för att motivera och rekrytera kompetenta medarbetare! För att Telia ska vara handlingskraftigt mot andra företag krävs att de kan konkurrera om medarbetare med andra företag, men detta arbete  har Odell satt stopp för! Från och med nu får Telia söka anställda i andrahandssorteringen, skadat gods! Att jobba på Telia idag innebär ingen statushöjning som det kanske gjorde förr och därför kommer det bli svårt att få riktigt duktiga företagsledare  med erfarenhet att motiveras att försöka ta Telia till nya höjder! För dem spelar det ingen roll!

 

Avslutningsvis så kollade jag börskursen för Telia-Sonera! Den låg just nu på ner 5,66%! Det kan inte ligga i ägarnas intresse att förstöra en kurs som varit på uppåtgående en längre tid! Nu är staten delägare och som en av ägarna så är jag mycket missnöjd på min representant!

 

Fredrik förhelvete skapa ordning i leden!!! / Göransson


Jag ska bli lärare!

Kollar på en enormt dålig debatt om att lärare har lov på samma sätt som elever! Jag kan förstå att lärarna inte vill ge ifrån sig sin ledighet! Jag tycker inte att lärare har så dåligt betalt som de utger sig för att ha! Låt mig illustrera!

Medianlönen för en lärare är 26000 kr denna lön har en lärare 12 månader om året men de jobbar bara 9 månader om året! Detta innebär att de har tre månader över som de kan jobba med annat! Exempelvis så jobbar många föreläsare på högskolan som konsulter sidan om! Så det går och vara lärare och jobba extra! Snittlönen i Sverige är ungefär 27 000 och denna statistik förstörs av människor med miljonlöner! En lärarlön är med andra ord ganska bra!

 

26 000 * 12 = 312 000 kr/år

 

Om man dessutom tänker att de tar ett vanlig extrajobb när de inte är i skolan som ger ungefär 18 000 kr/månaden. Jag antar dessutom att de vill ha 4 veckors semester så jag räknar på 2 månader á la 18 000 kr dvs 36 000 kr detta innebär att en lärare skulle tjäna 348 000 kr före skatt! Detta innebär en lön på 29 000 i månaden! Det är 2000 kr över medellönen i Sverige!

 

Jag ska bli lärare! /Göransson

 


RSS 2.0