Step it up!

Liberalerna byter portal för att bättre kunna ge er de bästa inför den 19sep 2010 och århundradets viktigaste val. Ni följer oss numera på http://liberalerna.worldpress.com!

Champagnen på kylning och festen har bara börjat, följ med oss!


Godmorgon Sverige!

Efter ett par timmars sömn efter en på tok för sen insomning är dagens första koppar kaffe svepta och tidningen plöjd. Ja tidningen bosatt i Östersund finns det bara ett val av morgontidning på helgerna, den är tunn för att vara en helgtidning ganska andefattig i sitt innehåll och en ekonomidel som hör hemma i någon grundkurs litteratur på en högstadieskola utanför Ragunda. Tidningen heter givetvis Dagens Nyheter och är som ni säkert alla förstår inte mitt första val på frukostbordet. Men vad gör då att jag inte har någon SVD att läsa på helgerna, inte på vardagarna för den delen heller?

Tydligen finns det inget underlag för Sveriges överlägsna morgontidning i Jämtland det finns tydligen inget marknadsvärde i att transportera tidningen till staden vid den stora sjön. Beror det på att allmänbildningsnivån är låg, att sossarna är för starka eller att du som jämte inte ska beblanda dig med Stockholm. Troligen en kombination av alla påståenden.

Roligast med denna historia är när den lite väl säljsugna säljaren ringde å sålde en helgprenumeration av just SVD till mig strax efter att jag bosatt mig i Östersund. Första lördagen gick jag till brevlådan och där var ingen tidning, jaha tidningsbudet har försovit sig, söndag morgon nej han kan inte vara borta idag med, måndag morgon ingen tidning. Måndag eftermiddag två tidningar med posten i brevlådan. Det som kallas dagstidning?! Det är sådan situationer som får hemlängtan att bli lite större och avflyttningen mycket mer omfattande.

/Fredriksson

Slutspurt!

Dags att kicka liv i denna blogg igen, vi springer med stormsteg mot den viktigaste månaden på kanske 100år. September och val till Sveriges riksdag, ska vi få leva i land där vi själva får välja vad vi vill göra eller ska vi få lämna över ansvar och inkomst till en regering med ideologier vilka hör hemma öster om Östersjön vilka samarbetar med kommunisterna och ett enfrågeparti vilka tror att vi får en bättre värld att leva i genom att låta kärnkraften avvecklas. Var beredd på hårda personangrepp, nyliberalism när den är som vassast, propaganda och smutskastning.

Liberalerna böjer sig inte för de minsta och räds inte en afa-anhängare. Låt Sverige bli de mångfalds, tullfria, tillväxtstarka och forskningsledande landet de kan bli. Låt folk få känna att arbeta lönar sig och slöhet kostar. Låt oss samman bilda en regering vilken främjar individens frihet och ser till att landets sämsta statsministerkandiat retrahera skamsen i den dimma hon själv lagt grunden till. Låt oss i fyra år till visa befolkningen att socialismen är död. Låt oss ta landet ut från den lågkonjunktur som vi handskats bäst med i Europa in i en högkonjunktur med blomstrande arbetsmarknad och höga vinster och bonusar till företagsledare vilka sliter för sina skötebarn låt oss se Sverige åter toppa statistriskernas listor.

/Fredriksson

RSS 2.0