Fettfobi

För någon vecka sedan såg jag en dokumentär om en tjej som var rädd för tjocka personer. Hon konfronterades med feta människor och blev direkt instabil och var tvungen att ta sig från platsen. Jag föll pladask för denna tjej, hon utstrålade något som verkligen drog mig mot henne. Men under programmets gång blev hon ”botad” då försvann denna charm som jag fallit för. Vet inte om det var det att hon inte var som alla andra eller om det hela handlade om att även jag har en form av fettfobi sen lång tid tillbaka. Först och främst är det ohälsosamt med fett och för det andra är det fult och osexigt. En kropp skall vara tight utan fett det är så den är byggd för att vara.

Du ser ju med dina egna ögon vad som känns mest hälsosamt:

 

 

 

 

/Fredriksson


Istid snarare än ökentid!

Startar upp dagen med hopp om mildare väder och möjliga mil i skidspåret, men termometern visa åter igen -26 grader, inge vidare att anstränga lungorna i. Får bli att träna inomhus ännu en dag, trist.

Denna vinter kommer gå till historien som den kallaste och snörikaste på jag vet inte hur länge men att den går till historien det är klart. Fascinerande fakta just nu är att det är mer snö i Stockholm i antal centimeter än i skidmetropolen ÅRE.  Det har rapporterats om -23 grader på Lidingö denna morgon.

Jag tycker det är intressant att inte media har tagit upp några bakomliggande orsaker till denna supervinter. Det talas om El Nino vilket skulle förklara det varma och nederbördsrika vädret i Vancouver och Whistler men det är ingen expert som talar ut om detta i media. Är det så att den globala uppvärmningen bara är en bluff för att tjäna pengar? Går vi istället mot en ny istid? Aldrig mer bada i Östersjön? Den som lever få se.

Intressant sida för snönördar: http://www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/snodjup

 

/Fredriksson


Saltis i sitt esse!

I den fantastiskt trevliga villa förorten Saltsjöbaden utanför Sthlm utspelar sig just nu den bästa svenska humorserien på länge, Solsidan.  Med skådespelare som Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Felix Herngren och Mia Skäringer alla individuellt mycket skickliga.  Kolla på Tv4 Play om ni missat.


Du måste inte åka tåg!

Det finns ingen som åker tåg som för sin egen säkerhet måste åka tåg. Ta då och låt bli att åka tåg en dag som denna istället för att stå å vänta på Centralen. Vi lever i ett U-land vad det gäller tågtrafik, jag har accepterat det och åker bara tåg när jag verkligen måste. Det är fascinerande att flygtrafiken fungerar obemärkt när det kommer 30cm men inte ett tuff tuff tåg. Bra satsning staten!

 

/Fredriksson

 

SVD


Vilket land bor vi i?

 

Det är fascinerande att varje gång det kommer mer än 10cm snö i detta land blir det kaos. Tillfälligt bosatt i Norra Sverige kan jag berätta att här hinner vi inte ens märka att det kommer 10cm snö innan den är bort forslad och vägarna är körbara.

Det finns en organisation för vinter väder. Jag fröstår att det inte går att ha samma beredskap söder ut. Men då borde istället invånarna som inte är vana att köra i snö och modd hålla sig hemma, strunta i att åka med trött SJ. Någon dag ibland kanske planerna får ställas in eller skjutas upp. Det är allas individuella val att sköta detta snyggt. Skattepengarna skall inte gå till klåpare som skall ut å köra i väglag det inte kan hantera.

 

/Fredriksson

SVD DN


Vilket land bor vi i?

Det är fascinerande att varje gång det kommer mer än 10cm snö i detta land blir det kaos. Tillfälligt bosatt i Norra Sverige kan jag berätta att här hinner vi inte ens märka att det kommer 10cm snö innan den är bort forslad och vägarna är körbara.


Det finns en organisation för vinter väder. Jag fröstår att det inte går att ha samma beredskap söder ut. Men då borde istället invånarna som inte är vana att köra i snö och modd hålla sig hemma, strunta i att åka med trött SJ. Någon dag ibland kanske planerna får ställas in eller skjutas upp. Det är allas individuella val att sköta detta snyggt. Skattepengarna skall inte gå till klåpare som skall ut å köra i väglag det inte kan hantera.

 

/Fredriksson

SVD DN

Låt personer som är bra på saker göra dem!

Just avslutat ett två timmars pass städning. Jag tycker om att ha det städat och snyggt hemma men jag tycker inte om att städa. Hade jag tyckt om att städa hade jag inte studerat ekonomi utan startat en städfirma för länge sen.

 

Vi skall låta personer som är bra på saker göra det åt oss. Jag lagar inte svåra fel på bilen, jag klipper inte mitt hår, jag kemtvättar inte mina kläder, jag producerar inte min mjölk, jag skriver inte min morgontidning, jag designar inte min dator. Men likt förbannat städar, tvättar och stryker jag själv. Det måste finnas någon som gör detta tusen gånger bättre än mig.

 

Dock hade jag en mycket dålig upplevelse vad det gäller hushållsnära tjänster när jag senast avtalade om flyttstädning med Hushållsnära Tjänster i Kalmar. De hade lovat att städa min lgh på max 8 timmar vilket jag redan då tyckte var en omänskligt lång tid. Men jag ville bara slippa eländet och lät dem ta sig ann mitt uppdrag. Chocken låter inte vänta på sig länge när fakturan dimper ner i brevlådan och de kära företaget har fakturerat 12 timmar. Lite snyggt har det försökt slänga in en rabatt för att inte låta det hela se allt för snuskigt ut. De tog mig 45minuter i telefon att  få en ny faktura hemskickad på 8 timmar.

 

Jag tvivlade i det läget på att denna ”expert” städade bättre än mig, vad gör en person i 12 timmar på 43 kvm utan möbler och relativt välstädat lämnat.

 

Dock tror jag detta var ett undantag och så fort jag börjar erbjuda personer mina kunskaper inom ekonomi kommer jag låta någon få erbjuda sina tjänster i mitt hem.

 

/Fredriksson


Ingen Bragd Anja!

Jag är inte helt med på denna hype över Anjas, bragd. Jag tycker inte det är en bragd jag tycker det är hjärta och bevis på att detta är en persons jobb och inkomstkälla. De är mod och det är att övervinna sin smärttröskel. Men alla dessa saker skall du ha om du är en topp åkare i världen i störtlopp har du inte dessa egenskaper skall du tävla i en av det farligaste sporterna här i världen. Anja har dessa egenskaper och därför gör hon det hela bra. Men en bragd, nej inte närheten.


Detta kallar jag krasch, Herman Maier OS Nagano 1998. Kolla denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=hMchlokCWIk Efter detta tar han två OS-Guld de är en person som tar sit jobb på allvar.

/Fredriksson

 

Källa: SVD DN


Kaffet i halsen!

Sitter och avnjuter min frukost som för tillfället allt som oftast består av en ljuvlig kopp nybryggt kaffe, ekologiska havregryn ihop kokat till en len gröt, ett st wasa solrutan sesamfrö knäcke med ett löskokt ägg på där gulan får rinna ut över mackan toppat med en nypa flingsalt. Som tillbehör lite färskfrukt. Som sagt en mycket härlig stund på dagen, frukosten avnjuts samtidigt som dagens tidning gås igenom. Dagen till ära är Dagens Industri förgylld med den eminenta weekend bilagan DI Weekend. När jag slår upp denna sätter jag kaffet i vrång strupen tappar aptiten på den kvarvarande gröten och mår illa. Där är en stor grotesk bild på mitt hat objekt nummer ett Maria Wetterstrand denna partiledare för MP klarar jag inte av. Jag har inte en gnutta till uns över för denna torra tråkiga och fula partiledare som tror hon är ung, hipp och snygg. Maria du är allt annat än det. Där förstördes min uppladdning denna dag.

Nu är det tenta dags.

 

/Fredriksson

PS: Bra grupp: http://www.facebook.com/pages/Kan-det-har-karnkraftverket-fa-fler-fans-an-Maria-Wetterstrand/306330819424?ref=search&sid=524491046.1951354816..1&v=wall


Vansinnigt!

Sen när ville en kommuist från Sovjet köpa ett konkurrsbo från Amerika. Är det någon sorts bevisan om att Ryssar kan men in Amerikaner? Jag fattar då inte.

Det hela handlar om Vladimir Antonovs bidrag till Spyker köpet av SAAB Automobile. Svenska staten krävde hans urträde ur Spyker men nu visar det sig att han ändock har finansierat köpet. Det gillar jag en kreativ entreprenör som finner lösningar på problmen.

/Fredriksson

Källa: DN
SVD

GURKA

Vad säger att en svensk gurka är ca 30 gånger mer värd än en spansk? Den första svenska gurkam kostar idag 800kr KG jag skulle då aldrig betala det för en Gurka odlat i ett oljeuppvärmt växthus. Snacka om klimatosmart och totalt ekonomiskt oförsvarbart.

Ser du skillnad på dem jag gör det inte:

Källa: SVD

"Sälen" är visst feminist!

Idag gjorde "Sälen" sitt första framträdande som feminist. Backhopperskor har inte fått godkännande att tävla i OS i Vancouver. Anja Pärsson tog det hela i sina egna händer idag och manifistierade sin feministiska kamp genom att leka backhopperska i sista hoppet i dagens OS-störtlopp istället för att bärja ett silver till Sverige. Men det vet vi väll alla att det inte finns någon second-best bara en riktig etta. Måste hylla Lindsey Vonn till ett fantastiskt guld. Denna tjej kan åka skidor som ingen annan på touren. Jag är glad att "sälen" inte vann det är hon inte värd.

/Fredriksson

DU VÄLJER SJÄLV!!!!


Källa: DN.se

Fastighetstaxering!

Idag kom det uppgifter om att Alliansen vill ta bort fastighetstaxeringen och därmed göra det omöjligt för vänster partierna att återinföra fastighetskatten. Vilken fantastisk nyhet tycker jag. Taxeringsvärdet på fastigheter har inget som helst att göra i en marknadsekonomi. Varför skall staten sätta ett värde på privat egendom? Du känner på orden en värdering av staten? Det stinker.

Finns ingen större inskränkning än att staten bestämmer över dina ägodelar. Dessutom kommer enbart ett återinförande av fastighetsskatten leda till att fler personer kommer behöva flytta från sina bra investeringar på 50-60 talet. Det är allt annat än den rättvisan vänster partierna ständigt pratar om.

Nu går vi till val med ännu en godis bit i skålen. Ni kan inte motså denna frestelse. Rösta Blått!

/Fredrikssom

Rösta som vi idrottar!!

Vi är bra i inviduella sporter och rösta därför på partier som hjälper dig som arbetar! Rösta på ett parti i den Blåa Aliansen! Låt Kalla inspirera dig!!! Tre kronor vinner inte, och vem bara ha fem kr kvar när skatteverket fått sitt!!

Tankar om Vänsterpartister

Sitter och kollar på morgon TV och Lars Ohly är gäst i soffan. Jag ser på honom å tänker att han inte är som alla andra människor han är kommunist. Han kan inte fungera på samma sätt som du och mig han måste vara av annan art som gjort att han blivit kommunist.

Jag kan inte förstå hur en människa kan vara så osjälvupptagen att denna kan se det som viktigare att andra har det bättre än dig själv. Jag sätter mig själv i centrum och sen ser jag till att det runt omkring mig har det bra. Inte tvärtom. Det är en hemsk osjälvisk tanke att inte sätta sig själv i centrum, du har bara ett liv ta vara på det genom att göra det så bra som möjligt för dig själv.

Det är troligen en sorts tröst för misslyckanden i livet och en insikt av att du inte kan göra något av ditt eget liv som gör att du istället sätter andra människor framför dig själv. Det än FEGT att inte sätta sig själv i centrum vill jag påstå.

För alla människor egna vilja och frihet och statens minimala makt!

/Fredriksson (Nu skall jag åka skidor för min skull å ingen annans skull)

Affärsidé!

Bloggmanagement!

Dett är det senaste mer säger jag inte, men det kommer bli stort riktigt stor. Intreserade av att investera komtakta mig.

/Fredriksson

Du behövs!

Valet 2010 är det viktigaste sedan 1994. Vi skall försvara en titel som vi tog 2006. En finanskris utan dess like har passerat och världen har varit i gugning. Bättre utgångsläge kunde vi haft men nu gäller det att varje individ som vill ha fortsatt egen frihet efter september 2010 tar sitt ansvar och vinner över en sosse till Alliansen.

Ett tips är att börja med att besöka 5minuter.nu och hjälper Moderaterna.

Jag vill inte leva i ett land med Mona Sahlin som statsminster vill du? Nej jag tror inte det!!

/Fredriksson

LU vad tänkte ni med!

På Lunds Universitet finns det tydligen en Blogg för det studerande men det får inte skriva om politik och religon. Vilken intelektuell högnivå det kommer bli på denna blogg. Men som sagt vi ser ju vilka som har mest besökare i månaden inter är det Liberalerna utan unga tjejer i sina bästa dagar och dessa bloggar skriver då inte om politik och religon. Å om denna blogg finns ur ett kommersiellt syfte för att locka studenter jag då har de helt klart lyckats. Grattis!!!

/Fredriksson
Svd.se

Ett tips!

Ett tips om en mycket underhållande blogg: White Trash Of The Day

/Fredriksson

RSS 2.0