Är det inte dags att Mona kommer ut ur garderoben?


(bilden är ett montage)
Läste i helgens upplaga av Dagens industri att Mona Sahlin såg upp till Maria Wetterstrand! Själv tillhör jag dem som blir lite lätt illamående och rädd. Visserligen så ska Maria Wetterstrand avgå efter valrörelsen! Då har hon avverkat sina två mandatperioder som språkrör och jag hoppas att det är sista gången som hon får medial uppmärksamhet! Men att Monas kärlek för Maria går inte att ta miste på! Inte bara flörten i DI utan även på kongressen! 
 
På kongressen så kom förslaget om fler vägtullar och att bilisterna ska betala infrastrukturen Visserligen är jag för att de som använder något ska betala för det, men jag tycker att beskatta dem som bor utanför inte är rätt väg! Det är då ett straff att inte bo innanför tullarna! Vi beskattar inte tjocka människor för att de använder sjukvården mer, vägtullar är en bestraffning för oss som inte bor innanför tullarna!
Hoppas att miljöpartiet är emot denna ide, då de i förra veckan meddelade att de är ett parti för småföretagen! Små företag som elektriker, VVS-montörer osv kör mycket bil och det kommer att kosta dem tid och pengar att passera dessa tullar! Jag skulle vilja se en VVS-montör som tog bussen!
 
Så Mona gör som en annan sund människa på vänsterflanken! Gör som Gudrun och avgå som partiledare, för att ta klubban i ett annat parti!
Kan inte förstå att Sossarna är så kåta på att få den första svenska kvinnliga statsministern! Hoppas de på en Obama effekt? Han som har väljare som röstar på honom för att han 'r svart och det behövs! Kategorisera mera och se oss inte som människor! 

/Göransson

Ingen skall bestämma över mig!

Det finns bara en frihet en frihet vilken lägger grunden för allt. Den friheten handlar om att ta hand om sina egna framgångar å motgångar att sträva efter att utvecklas som individ i en värld där ingen skall få intervenera mot dig. De är bara du å bara du som har rätt till ditt eget liv, låt ingen ta det ifrån dig! . . /Fredriksson

Lokalpress!

Någon gång i månaden dimper det ner rödlokalpropaganda i min brevlåda. Jag vill inte ha denna stadsstödda propaganda i min brevlåda. Att mina och dina skatter går till denna reklamkampanj för en undermålig lokalblaska är inget annat än skitigt. Att de dessutom gör reklam på lokaltv är inte det minsta renare. Ush å fy för Östran! /Fredriksson

Lärare, de lär vår framtid!

Satt och studerade på ett bibliotek idag som ligger väg i väg med en lärarhögskola. Så idag när jag åt min lunch så passade jag på att tjuvlyssna på mina bordagrannar. Förutom en mycket spännande diskution om den mumin älskande programmeraren från Malmö som någon hade sett på stan så kom de in på hur man håller ordning på elever i klassrummen.
De diskuterade hur man skulle ta hand om elever som använder elektronisk utrustning på lektionstid, så som mobiler, mp3 etc. Jag förstår inte problemet!

För mig är det självklart att lärare ska ha rätt att frånta elever mobilen, om denna stör sig själv och andra genom att smsa på lektionen. Argumentet att de måste vara kontaktbara om det händer något viktigt håller inte! Händer det något jätteviktigt så kan personen ringa rektorn eller lärarrummet så kommer eleven att bli informerad, som man gjorde när jag gick i småskolan! 
Det är inte bara hemskt ohyfsat att hålla på med detta betende, det är även slöseri med lärarens tid, våra skattepengar och elevens framtid.
Läraren ska har full respons från eleverna!
Så Jan Björklund som har en bakgrund inom det militära borde styra upp så det blir mer disciplin på lektionerna!

Sedan kan lärarna givetvis vara hemskt dåliga och då tvinga eleverna att sitta och plågas kan jag förstå inte motiverar en redan skoltrött 14 åring! Alla lärare i min värld borde vara projektanställda! Lärare som är trötta på sitt arbete borde inte skyddas av den säkerhet som att vara tillsvidaranställd.
Ska de få fortsätta att plåga elever bara för att de har 10 år kvar till pensionen och därför inte orkar engagera sig i undervisningen!

Anställ lärarna för en klasstadieperiod dvs tre år och utvärdera sedan lärarens prestation, så får man sedan ta ställning till om man ska fortsätta samarbetet. Om inte så får läraren svart på vit vad som inte funkat och kan söka sig någon annanstans, kanske så får personen en nytäning i och med att den får ett miljöombyte, kanske så slutar personen som lärare och gör något som den är bättre lämpad för!

Mycket man kan få ut av att tjuvlyssna! Och jag tyckte också programmeraren från Malmö var intressant!

Priset på ett liv = 20 månader!

Tydligen lever vi ett land där ett liv är värt 20 månader, ett år och åtta månader, 600 dagar, är vad du får avsätta från ditt liv för att iskallt mörda en 16årig flicka. Åklagaren yrkade på 48 månader, fyra år, 1460 dagars frihetsberövande. Redan där gick något snett, fyra år för att avkräva en annan individs liv. Rätten hävdar att 15-åringen blev ”psykiskt misshandlad” och inte kunde rå över sina handlingar. Pojkens advokat säger att pojken nu kan gå vidare med sitt liv. Kalla pojken Man han är 15år och fullt färdig att ta konsekvenserna som en Man. Har han mördat en person skall han också klara av att ta straffet som en Man. Vi lever i en stat med på tok för snälla straff. Det märker vi tydligt i opinionen där jag inte hört någon skrika sig lycklig över de 20 månaderna 15-åringen fick. Gör något åt straffen och gör det fort, för skall det bara kosta 20 månader att mörda en person kommer snart fler medborgare tycka att priset är tillräkligt lågt för att göra sig av med en oliktänkande.

/Fredriksson


Snygga tjejer är inte feminister!

Vad jag vet är det betydligt mer ovanligt med snygga tjejer som är feminister. Jag är starkt emot feminister, jag tycker feminism är ett stort hot mot det fria samhället, jag tycker feminism borde stoppas. Mina egna empiriska studier visar helt på de fakta att snygga tjejer inte är feminister. Dessa tjejer är starka och självständiga och får sin vilja igenom. Dessa tjejer behöver ingen feminism för att bli jämnlika. Detta betyder att det enklaste sättet att få ett jämlikt samhälle är att det kvinnliga könet tar hand om sitt yttre å se till att framhäva sina kvinliga drag. Vi blir inte mer jämlika av att tjejer skall försöka se ut som killar och sluta sminka sig. Kvinnor ni är underbara å vackra ta hand om ert yttre å jag vet att vi kommer få ett betydligt härligare samhälle att leva i! /Fredriksson

Kapitaliserat på kapitalismen!

Michael Moore har gjort det igen, denna gång har han kapitaliserat på kapitalismen. Enligt säkra källor skall dennas socialisters socialist spelat in 1,5 miljarder kronor på Fahrenheit 9/11. Jag har svårt att se att denna person skall kritisera kapitalismen.  Denna västvärldens mediekåte dokumentärfilmare som troligen har Sverige som sitt älsklingsland skulle nog gärna mysa över en kopp rättvisemärktkaffe med Mona Sahlin.

Jag har svårt att se seriositet i denne persons försök att av kapitalisera det samhälle som han själv tjänar sina pengar på. Uppenbarligen lägger han dem på god mat om vi ser till hans BMI. Han skulle kunna göra en dokumentär om hur mycket fetman kostar USA varje år och hoppa upp på ett löpband,  det hade varit intressant. Sen kan han se på kalkylerna över vad det kommer kosta staten att ta hand om denna fetma med hjälp av det socialförsäkringssystem som mister O nu skall införa för sina låtsas pengar som han trycker var dag.

/Fredriksson


Kung Carl-Henrik Svanberg

Kungens fasta lön på Ericsson var ungefär 16 000 000 svenska kr. Tycker när det är kul att det går bra för vissa. Om vi sätter det lite i perspektiv så tjänar han som tusen cafebiträden eller tvåtusentrehundra studenter (Ungefär som handels och försvarshögskolan tillsammans..)
Då har vi dessutom inte räknat på att C-H får bonus, medans cafebiträdena får ta hur många muffins de vill och studenterna får ringa mamma och pappa....
Jag gillar C-H och ser upp till honom! Han är som affärsvärldens Michael Phelps!
De pengar som Ericsson investerarat i honom har varit väl investerarade pengar och han har gjort sig förtjänt av varenda krona! Medan människan som serverade min latte nu på morgonen borde förbjudas att arbeta med människor
Ska bli kul och se vad som händer med BP! Ett bolag som är i framtidsbranschen olja! 

/Göransson

Det går att få jobb!

Titta på linus! Även fast hans metod att stå på lunds central med en skylt är något annerlunda så bevisar den att sticker man ut så finns det jobb att få! Detta tyder på en drivande vilja och jag hoppas att han en dag kommer på iden att starta eget! För en mer drivande person verkar svår att hitta!
http://sydsvenskan.se/webbtv/webbtv_lund/article560512.ece

EIB godkänner lån till Saab

Hur ska detta gå!?
/Göransson


Man måste gratulera Miljöpartiet!

Ni som har läst några tidigare inlägg har nog vi det här laget förståt att jag inte är speciellt kär i Mp... Läste i dagens Svenska Dagbladet att de siktar på att bli Sveriges tredje största parti, Hoppas givetvis att det inte blir så! Men de partier som vill ha med sig MP kommer att få göra oproportionellt stora eftergifter för att få det!
 
Jag är emot allianser i alla dess former! Jag vill att man ska gå till val på sina egna ideal och sedan strida för dem, De som sedan kommer bäst överens ska styra landet! Som under Tage Erlander och Per Albin Hansson tid, när man stred för sin sak! Inte som idag när det verkar handla om vem som vill spela miljöpartiet mest i händerna!
 
De kommer givetvis få fler röster på grund av detta! De kommer att höras mer i den kommande valrörelsen och som det ser ut idag kan man lika bra rösta på dem! För det kommer ändå bli MP som bestämmer!
 
KD, FP, C och M lås er inte i Alliansensbojor! På samma sätt ska inte MP, V och S låsa sig i varandra
Fredrik ring Lars Ohly och fråga om han vill skriva historia! Titta inte bara i boxen! Titta utanför den!
Håll blicken på målet och det är att styra Sverige! Sen är kanske en extrem röd/blå regering inget vi bör eftersträva!
 
Men låt inte Mp får samma roll i nästa regering som Zlatan har i landslaget!

Mp;s utspel
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3700899.svd

/Göransson

Hellre en Sverige demokrat i riksdagen än en Sosse i Regeringen

/Göransson


Svar på Jan Björklunds utspel om SD

läste denna artikel och tänkte bara kommentera det kort!
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3693819.svd


Jag ser hellre att SD får vara med en mandatperiod än att MP får vara det! SD kommer ändå att försvinna när människor börjar lyssna på vad de har att säga! Just nu vinner de bara en massa röster på vad alla andra säger om dem! Desto mer vi skriker om dem, desto starkare blir dem.
Låter vi dem bara vara så kommer de att försvinna, ungefär som ett myggbet.

/Göransson

Kvoteringsorgasm

Var hos frisören idag och vässade min bula. Jag gick in på ett ställe som ligger precis mellan min bostad och biblioteket där jag brukar gömma mig om dagarna. Det råkade vara en frisörskola, kanske därför det fördelaktiga priset. Men jag som är lite våg halsig av mig satte mig glatt i stolen och lät Sveriges nästa Zubeyde Simsek ta för sig av mitt hårsvall. När jag satt där slog det mig att det inte fanns en enda kille som gick denna utbildning. Det kommer med andra ord inte att finnas några manliga barberare om några år.
 
Vi pratar mycket om att vi måste få jämställdhet i samhället och speciellt inom det yrke som det innebär att sitta i styrelsen i ett stort börsbolag. Hade det varit lehman sisters så hade det kanske inte gått som det gjorde för lehman brothers. Jag tycker att det fokuseras alldeles för mycket på att det ska var jämnställt i bolagsstyrelser. Ska man kvotera där så ska man göra det i resten av samhället.
Många vill kvoter och ska man kvotera så ska man göra det ordentligt. Kvoter in kvinnor i styrelser, det är inte att idiotförklara det ena könet. Iof båda eftersom det andra inte förstår nyttan av ett kvinnligt perspektiv..
Jag tycker därför att vi ska kvoter så att det blir jämnställt i alla yrken!
 
Jag vill se kvinnliga sopåkare, vaktmästare, taxichafförer, Piloter mm
Jag vill se manliga, frisörer, sjuksystrar, flygvärdiner (får väl byta namn till något könsneutralt) mm
Jag tycker därför att den lilla späda kvinnan som klippte mig idag ska hämta mina sopor på måndag. Bulten som brukar hämta mina sopor kan få klippa alla kvoteringspositiva
Vi måste arbeta för jämställdhet men vi ska inte stressa fram den! Inom idrott är det inte tillåtet att dopa sig låt då inte heller detta ske i företagsstyrelser...
Dessutom är det dags att börja uppskata könen som de är och de skillnader som finns!

/Göransson

Dagens företagare!

Johan Staël von Holstein grundare av Icon Media Lab är en sann kapitalist med en stor vilja att förändra och inga hämningar vad det gäller att framföra sina åsikter. Precise sådan personer som vi här på Liberalerna med glädje stöttar.
 



Under sitt ca ett år långa uppdrag i Statens Kulturråd han han med att röra om ordentligt i grytan vilket helt klart är glädjande.

 

 


Ung vänster!

Ung vänster Har tydligen inte yttrandefrihet på sin blogg. Det kräver att kommentarer skall bli granskade innan de läggs upp. Gissar att bortfallet av frihetstänkande inlägg är enormt om inte till och med gigantiskt. Eller det kanske har ett kommunistiskt filtrer vilket tar bort all inlägg som inte innehåller skattehöjning, omfördelning, sjukskrivning, socialbidrag, a-kassa samt diktatur. Ja vad vet jag men en teori är det allt! Stå upp för era åsikter och våga ta kommentarerna. Jag blir mer än trött!

Lumpen!

Läste en artikel i aftonbladet om att det förekom kränkningar i det militära.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5998588.ab
Nyheten i det hela kan diskuteras! Men hur intressant det är att höra ett gäng med nittonåringar som tycker att deras befäl har varit elak mot dem. Som någon har uttalat sig
-"Jargongen i lumpen är hård och mycket råare än på andra arbetsplatser".
Jag säger
-Näää det menar du inte!!! Vet du vad armens syfte är? Tror inte riktigt det är ett 9-17 jobb som du utbildas till...
Dessutom hur många av Sveriges nittonåringar har haft ett "vanligt jobb"? De har på sin höjd haft ett sommarjobb på mamma eller pappas jobb. Där har de bara fått glida omkring och tycka synd om sig själva för att de inte får vara med kompisarna på stranden.
Låt dagen ungdomar få detta uppvaknade!! Var glada att de har någonting att göra om dagarna. De har faktiskt betalt för att genomgå denna utbildning! Jag har fått betala för min civilautbildning!

Jag tycker att den svenska försvarsmakten borde vara stolta över att man får artiklar av denna typ i diverse tidningar! Det tyder på att vi inte är så långt efter den amerikanska eller den Franska legionärskåren! Det ska vara jobbigt att göra lumpen! För det arbete som man förbereds för är inte så jävla trevligt heller! Tror inte de amerikaner som sittter i en amerikansk hummer och åker runt i Afghanistan eller Irak hade klagat över att få komma till Sverige med permission på helgen och lediga kvällar....
Jämställdhet är bra men vi kan inte ha en arme som blåser såpbubblor!

/Göransson

Entreprenören den sanne hjälten!

Minns tydligt en av vårens mest givande föreläsningar, den kom att handla om entreprenörsskap. Redaktörens skildring av Sverige och IKEA fick den tillbaka i tankarna det var skrämmande siffror om nyföretagande och om antalet stora svenska företag som nyetablerar. Jag minns tydligt hur jag kommenterade det hela med att det var värlfärdsstatens fel. Det har blivit för enkelt att vara svensk. Jag lovar att bygga vidare på detta men nu är det dags att sova! /Fredriksson

Dagens liberal:

Johan Norberg är en sann svensk liberal med en stark vilja att sprida vikten av frihet, kapitalism och globalisering.  Hans bok Till Världskapitalismens Försvar vill jag stark rekomendera och hans snabba svar till
Naomi Klein - Chockdoktrinen med sin egen Allt om Naomi Kliens Nakenchock är san njutning att läsa, Norbergs faktagranskning är mäktig och det är kusligt hur Naomi ljuger sig till en sotrsäljare utan en i närheten av respektabel referens struktur.

Besök gärna Johan på: http://www.johannorberg.net/

/Fredriksson


Alla älskar IKEA men de sprang ifrån oss!

Det finns två sätt att tjäna pengar!
  1. Som IKEA, man säljer en stor kvantitet med varor som man har en liten marginal på, men kvantiteten gör att man tjänar pengar.
  2. Som Sverige, Vi har få skattebetalare och dem beskattar vi hårt!
Kanske inte så konstigt att IKEA har sprungit och gömt sig i Schweiz!
Låt oss istället inspireras av IKEA och låt Sverige bli ett land av företagande! Gör det skattemässigt lockande att starta företag och låta det expandera i Sverige.
Se inte rikedom som något fult! En entreprenör som jobbat sig till sitt välstånd har hjälpt många människor till ett bättre liv och kommer att fortsätta att göra så! Kapital är ett måste för att kunna förverkliga sina drömmar!
Var inte stolt över att IKEA är svenskt utan inspireras av den entreprenörsanda som har drivit fram framgången.
  • Fler företag genererar fler skattebetalande enheter, Vi blir fler som drar sitt strå till stacken!
  • Fler företag innebär att fler människor får ett arbete, fler skattebetalare, fler som drar sitt strå....
  • Fler får arbeten att gå till minskar utanförskapet och bidragsberoendet!
Vill inte minska välfärden utan bara ha fler som betalar för den!
Lär från IKEA! Hur de jobbar och misstaget vi gjorde när de gled oss ur händerna!
Redaktör Göransson

"Vi har bedömt det som rimligt att de kan betala tillbaka lånet"

Med dessa ord tar sig vicechefen Eva Srejber sig vatten över huvudet och beviljar ett lån på 4miljarder till bilindustrins svartahål. Men det finns flera hinder kvar på vägen, hinder som ja välkomnar och hoppas kommer att sätta stopp för EIB:s lånegaranti. Först skall EU-kommissionen godkänna lånet vilket i mina ögon har en bitter smak av stödprogram för att rädda jobb i Trollhättan, det luktar protektionism in i väggarna och jag tror inte att kommissionen kommer vara med på denna tanke. Dessutom skall Maud Olofsson och den svenska regeringen bevilja lånet det är ett svårt NEJ att säga men innerst inne kan inte heller Maud tro att detta blödande bilföretag med en produktion på 100.000 bilar kommer börja leverera miljard resultat. Den enklaste vägen är att kommissionen säger NEJ gör den inte det tror jag tyvärr att fyra miljarder av skattpengar åkt i sjön på ytterligare ett misslyckat protektionistiskt stödprogram.

 

Personligen tycker jag inte illa om SAABs bilar dock tycker resten av världen tydligen inte om dessa bilar med grund i Sverige. Det betyder att företaget troligen gjort sitt på marknaden. Dagen är kommen där ingen privatfinansier längre tror att de klarar att hålla skeppet över ytan och då skall inte staten gå in med konstgjord andning några sista år bara för att det inte kan något om markanden. Det är dessutom i tiden att ifrågasätta KPMGs rapport som tyder på att de tror att SAAB har möjlighet att tjäna pengar inom en snar framtid. Dessa konsulter skulle gärna få träda fram och berätta vilken otrolig affärsplan som plockats fram av SAAB ledningen.



/Fredriksson

Ungdomar?

Nyblivet arbetslösa tonåringar har mage att leva på socialbidrag och tala ner skattefinansierade stödprogramsanställningar. Först och främst vet vi alla att stödprogramsjobb inte hjälper i längden och att marknaden skall få sköta sitt, den kommer reglera sig trots finanskriser. Men när vi lever i en politik som trots allt skyfflar pengarna över kommunerna måste jag kommentera dessa ungdomars mottagande av stödet.

Jag kommenterar utifrån följande nyhetsinslag: http://svtplay.se/v/1736927/smalandsnytt/ljungby_kommun_satsar_pa_ungdomsarbetslosheten?sb,k103340,2,f,-1


Ta en titt i spegeln, ryck upp dig, flytta dig ur soffan och inse att allt kanske inte blev som du hade trott . Det är DU och bara DU som kommer ge dig själv en framtid. Ta tag i den nu och ta inte mina pengar. Hur länge skall det fortsätta soppas framför dessa ungdomar?


/Fredriksson


Blogg listad på Bloggtoppen.se
<a href="http://www.bloggtoppen.se/" title="Blogg listad på Bloggtoppen.se"><img border="0" src="http://www.bloggtoppen.se/tracker.php?do=in&amp;id=61876" alt="Blogg listad på Bloggtoppen.se" /></a>

Demokrati!!??

köper inte utfrysningen av SD, tycker iof det till stora delar är in avlade bönder från Sjöbo, men samtidigt så består Vänstern och Miljöpartiet bara av idioter! Dem ska vi acceptera!

Socialdemokraternas röster består till stora delar på människor som ...röstar på dem för att det är norm. Dessutom styrs det av en partiledare som är så charmlös så att man vill gråta!

KD består av människor som vi införa kristna sharialagar! OSV.

Ska vi förbjuda alla partier som består av konstiga människor så blir det inte så många partier kvar!
Har vi demokrati så får vi acceptera att människor tänker olika och uppskatta charmen med det!

Vill någon jobba mot en enpartieslösningar, så åk till Kina och sy mina nästa par skor i en underbar fabrik där man arbetar 14 timmar om dagen för en enormt dålig lön!
Rösta med din konstiga läggning så löser sig problemen!

Redaktör Göransson


RSS 2.0