Dagens sämsta argument! (SAAB Cirkusen)

Skrotbil!

Förbundsordförande i Unionen Cecilia Fahlberg säger idag till Svenska Dagbladet att skrotningspremier hade räddat SAAB. Det måste vara 2009 års sämsta argument. Skrotningspremier hade troligen genererat fler nyregistrerade bilar men tro inte att det hade räddat SAAB. Det är alltid lika fascinerande med fackföreningsfolk som skall försöka förstå sig på en industri det inte kan något om. Det blir alltid lika snett, fel, vint och hysteriskt roligt.

Själv vet jag ett par saker om SAAB men fler vet jag inte. Jag tycker det gör bilar vilka både håller hög standard och klass de attraherar mig. Tyvärr tycker inte resten av världen det. Problemet det alltid handlat om är att bolaget inte kunnat gå med vinst vid de antal bilar företaget säljer. Jag läste vid ett tillfälle en beräkning om att en dansk familj som åker på skidsemester till Sälen genererar lika mycket exportkapital som en såld SAAB. Detta skall vi ha i åtanke då folk är rädda för att i och med att SAAB går i graven kommer Sverige falla sönder
och samman. Om företaget inte kan generera vinst måste det läggas ner, det är den dystra verkligheten. Konstgjord andning till någon som inte kommer leverera är enbart negativt för alla inblandade.

Det är bättre att det anställda på SAAB får leta efter nya yrken, kanske starta eget med de kunskaper de har med sig. Ett förslag, satsa på turismen, Sverige är unikt.

Nu väntar vi med spänning på GM:s beslut senare ikväll/natt. Jag sätter mina pengar på att SAAB har tillverkat sin sista bil. Sorgligt men helt klart det sundaste alternativet.



Det sundaste vore om denna aldrig kommer behöva skrotas!
(Dock ser den mycket trevlig ut!)


/Fredriksson
Källa: SVD

Kommentarer
Postat av: Fredrik

Nog är Saab nära att bli skrotad men bilden på skrotbilen är en Golf. Men visst är det önsketänkande att skrobilsprimier skulle räddat Saab.

2009-12-01 @ 18:06:51
URL: http://www.aktuellt24.se
Postat av: Fredriksson

Visst är den en Golf, fann ingen bra bild på en skrotfärdig SAAB.

2009-12-01 @ 18:17:32
Postat av: sven Halling

Det är inte regeringen som skall sälja eller köpa SAAB. Det är GM !

2009-12-01 @ 18:17:53
Postat av: Fredrik Renfäll

Det här tar priset som årets mest korkade blogginlägg. Representerar ni ett parti i regeringsställning så ska ni ut ur både riksdag och regering. Har alltid röstat borgerligt men nu får det fanimej vara nog

2009-12-01 @ 22:04:20
Postat av: Fredriksson

Vi representerar inte ett riksdagsparti. Varför är det korkat?

2009-12-01 @ 22:28:32
Postat av: L

Skrotpremien har funkat i tyskland.

En allmän skrotpremie i Sverige hade bara gjort att vi hade sålt fler Toyotas.



Ska vi då sätta upp höga strafftullar (sk skrotpremie på svensktillverkade bilar)? Tror knappast det...

2009-12-07 @ 11:44:42
Postat av: göransson

Skrottningspremien i tyskland kommer att tas bort nästa år! Detta kommer att leda till en ännu större lågkonjuktur i tyskland! Skrottningspreminen har därför ingen effekt mer än att den drar ut på lidandet!

2009-12-07 @ 13:02:43
URL: http://liberalerna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0