Tack Maud!

I Sverige har det under 2009 debatterats flittig om Svensk bilindustri! I Tyskland har man haft liknande problem och detta har lösts genom en skrotningspremie! Bor man i tyskland och har haft sin kärra i ett år och bilen är äldre än nio år så får man 2 500 Euro för sin bil, dvs. 26 873,75 (forex.se 2009-12-14)

Denna premie kommer bara att användas under 2009 dvs. 2010 kommer den inte längre att användas! Så inte bara att det inte kommer att säljas en enda bil i tyskland i januari i Tyskland! Deras ekonomiska kris kommer att bli ännu värre! Företag som haft problem innan krisen kommer nu att få större problem! Volkswagen kommer att klara sig bra! De har gjort jättevinster under krisen men övriga kommer att få det jobbigt! Mercedes, BMW och inte minst den del som GM nu funderar på att behålla, nämligen Opel.

Detta är företag som såg ut att gå mot en mörk framtid men tack vare premien kunnat fortsätta med sin oekonomiska verksamhet! Jag vill hylla Maud Olofsson för att hon inte infört några incitament att rädda en olönsam industri! Sen anser jag hon är helt ute och cyklar när hon pratar om miljöbilar, Sverige är en för liten marknad för att någon överhuvudtaget skulle bry sig!

Men tack Maud för att du inte räddat SAAB genom onödiga program som bara hade givigt bitter eftersmak!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0