Hund! Människans bästa vän eller ett vapen?

Idag vid lunch blev en pojke biten av en rottweiiler i Helsingborg! Två tioåriga pojkar var ute och rastade hunden när den av okänd anledning hoppade upp och började bita en av pojkarna. Pojken fick senare föras till sjukhus.
Hur länge ska dessa hundar få vara i farten? Kamphundar har inte i Svenska hem att göra! Vi behöver inte försvara oss i hemmet! Det är polisen jobb, att se till att människor känner sig säkra! Dessutom så mår inte resten av samhället bättre av att jag har skaffat en kamphund som kan försvara mig! 
En hunds uppgift i dagen samhälle skiljer sig väldigt men kamphundar bör inte vara sällskaphund i en familj! Givetvis så ska vakthundar få finnas men dessa extraknäcker väldigt sällan som familjehund! Dessutom är dessa hårt tränade av människor som tar sitt jobb på allvar och som älskar sina hundar! 
 
Det är dags att det sätts krav på vilka hundar som man får ha i hemmet! Vissa människor köper "kamphundar" för att få "respekt" och dessa hundar sätter senare skräck i hela områden! Jag vill inte leva i rädsla! inrätta istället krav för dem som har dessa hundar och gör de ansvariga för de skador som hunden åstadkommer!
 
Hipphipp är kanske inne på rätt väg.. ursäkta för att ni får se luftenshjältar först.... 

http://www.youtube.com/watch?v=kahL5ULQE-I

/Göransson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0