Urban Outfitters!

Ingen kan ha undgått Urban Outfitters (UO) drevet det senaste dagarna.



En kort bakgrund, det anställda har varit anställda utan kollektivavtal. Någon på företaget har kontaktat facket för att få hjälp med att få till ett kollektivavtal. UO väljer att säga upp personalen och låta anställa dem via bemanningsföretaget Academic Work. Det blir ett mediedrev vilket framställer UO som boven i dramat.

Min tanke om vad som har hänt:
På Urban Outfitters har personal anställts med vetskapen om att det inte ingår ett kollektivavtal i deras villkor. Personalen har accepterat detta för att de anser villkoren tillräckligt bra. Någon halvt vänster orienterad tjej med en umgängeskrets som ligger lite väl nära medlemskap i AFA har fått reda på att det amerikanska företaget Urban Outfitters anställer personal utan kollektivavtal. Djungeltrumman tas fram och snart har AFA samlat sina styrkor. Inom kort lyckas det manipulera den stakars HR ansvariga på UO och får en av sina medlemmar anställda. Denna tar direkt kontakt med facket för att förklara situationen. Drevet är igång.

Jag tycker inte det skall finnas krav på att företag skall låta sina anställda ha kollektivavtal, jag tycker inte att en anställd skall kunna äventyra ett helt företags personalstyrka genom att gå på kamp själv mot företaget. Detta grundat på att det anställda redan när det skrev under sitt kontrakt visste vilka villkor som gäller. Finns det personal villig att jobba utan kollektivavtal låt dem då göra det. Det finns inget sunt i att låta någon intervenera och ställa till det för ett tydligen fungerande företag.

/Fredriksson

Källa: SVD.se SVD

Kommentarer
Postat av: Ingrid Abramson

Skönt att se att jag inte är ensam om att tycka att detta luktar fackföreningsöversitteri lång väg. Besök gärna min blogg (den är ny för dagen!)

mvh,

Ingrid

Postat av: internet

Du vet... kollektivavtal fanns långt innan AFA.



Fantastiskt fånig artikel.

2009-11-29 @ 23:21:11
Postat av: reminder

är afa det nya ZOG?

2009-11-29 @ 23:21:32
Postat av: Uppsagd pga "arbetsbrist"

Herregud. Tror du på tomten också eller?

2009-11-29 @ 23:29:13
Postat av: Fredriksson

Nej men jag tror att det finns folk som hellre vill att staten skall göra allt grovjobb och som gärna ser till att ett amerikanskt företag hamnar i blåsväder för något det anser är ideologiskt fel.

2009-11-29 @ 23:36:31
Postat av: Jocke

Hahaha Det här var fan det roligaste jag läst på länge! Vilken verklighet lever du i? Hur gammal är du? Det är klart att det är AFA som ligger bakom det här. Den här bloggen hamnar direkt bland mina favoriter, humor på hög nivå. Kanske borde döpa om den till "paranoida liberaler med vanföreställningar fantiserar fritt på fyllan"

2009-11-29 @ 23:41:08
Postat av: Fredriksson

Kul att väcka lite åsikter. Jocke jag lever i det socialistiska Sverige, innehar en respektabel ålder och tycker ditt namnförslag var bra!

2009-11-29 @ 23:47:19
Postat av: Jocke

Skönt, då är vi överens!

2009-11-29 @ 23:59:17
Postat av: Anonym

Du bör kanske ta anställning på företaget ifråga, döpa om dej till Urban Utsugare och försätta allt i en lockout?



Har ni så få läsare att ni måste chocka med mer och mer sjuka grejer hela tiden för att ha kvar er trogna skara?(koppärriga nationalsocialister och spinkiga anarkokapitalister med nördbrillor och pressvikta byxor) Skaffa flickvänner eller kompisar för att få bekräftelse istället för att göra det genom Pinochettsliknande oneliner på en sida av och för mobboffer !

2009-11-30 @ 01:21:43
Postat av: Burna

Det finns en anledning till att kollektivavtalen existerar. Arbetsgivaren tjänar lika mycket på avtalen som arbetstagarna. i kollektivavtalen förbinder sig löntagarna till fredsplikt och får inte strejka. utan avtal så får vi fler strejker och en arbetsmarknad som är svårare att överblicka - på gott och ont. det är dessa alternativ som finns och vi valde det förra i o m saltsjöbadsavtalet. men visst! det kanske är dax att byta modell. finns många förbannade arbetare runt om i landet som gladeligen skulle strejka from imorgon om de hade chansen.

2009-11-30 @ 13:06:24
Postat av: H

Fredriksson, Ingrid: Ni snackar skit :)

I princip hela personalen på Urban Outfitters är positiva till kollektivavtal och stödjer kampanjen (jag har pratat med dem personligen), vilket är helt naturligt eftersom det handlar om en försämring av deras arbetsvillkor (sämre anställningstrygghet i bemanningsföretagen). Däremot kan de få sparken direkt om de talar illa om UO offentligt, därför är det praktiskt att det finns andra som kan hjälpa till och protestera utan att riskera jobbet.



Om AFA kunde mobilisera över 7000 personer på tre dagar (se Facebookgruppen mot UOs fasoner) skulle herrar och damer liberaler nog ha värre saker att oroa sig för än detta.

2009-11-30 @ 14:54:33
Postat av: L

Säker på att du inte massuppfittat AFA och SAC? Inte sagt att inte en del av deras medlemmar dubblerar - men normalt sett är fackföreningsfrågor SAC's hjärtefrågor.



Men försök inte skapa drev efter AFA - det blir bara patetiskt

2009-11-30 @ 14:58:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0