Vilket land bor vi i?

 

Det är fascinerande att varje gång det kommer mer än 10cm snö i detta land blir det kaos. Tillfälligt bosatt i Norra Sverige kan jag berätta att här hinner vi inte ens märka att det kommer 10cm snö innan den är bort forslad och vägarna är körbara.

Det finns en organisation för vinter väder. Jag fröstår att det inte går att ha samma beredskap söder ut. Men då borde istället invånarna som inte är vana att köra i snö och modd hålla sig hemma, strunta i att åka med trött SJ. Någon dag ibland kanske planerna får ställas in eller skjutas upp. Det är allas individuella val att sköta detta snyggt. Skattepengarna skall inte gå till klåpare som skall ut å köra i väglag det inte kan hantera.

 

/Fredriksson

SVD DN


Kommentarer
Postat av: Anonym

"bortforslad" och "vinterväder" ska inte särskrivas

2010-02-20 @ 19:54:55
Postat av: Anonym

Idag kom (och fortsäter att komma) uppemot 30cm kombinerat med vind => drivbildning. Det skulle även lamslå Norrland :)

2010-02-20 @ 20:07:39
Postat av: Fredriksson

30cm med drivbildning skulle inte lamslå Norrland eftersom att det här finns beredskap för denna mängd snö. De stora vägarna skulle plogas konstant och resurserna skulle läggas på att säkra de för allmänheten viktiga sträckorna till sjukhus etc. Sen skulle inte Norrlänningarna ge sig ut och köra på vägar de vet inte är framkomliga men det skall tydligen götar och svear det är fascinerande.

2010-02-21 @ 14:09:43
URL: http://liberalerna.blogg.se/
Postat av: Sneez

Du som tror att 30 cm skulle lamslå norrland. Under julhelgen kom det under ett dygn 70cm snö i västerbotten. Klart att det blev höga snövallar och lite dålig sikt men att ta sig fram med bil eller buss var absolut inget problem.

2010-02-22 @ 16:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0