Flyktingar lämnar ogärna Landskrona

Backgrunden till denna artikel är att Landskrona har tagit emot 225 000 kr uppmuntra invandrare att flytta från Landskrona till andra städer norröver för att lösa problemen med arbete och bostadsbrist! Skandalen i det hela är att än så länge har ingen flyttat!

Dorota Ates som är ansvarig för projektet säger att anledningen till att flyktingar inte vill flytta är att de inte vill flytta ifrån släkt och att bostadsbristen inte är så farlig!

Min synpunkt i det hela är att vanliga människor tvingas ta jobb på annan ort för att inte gå miste på ersättning! Men här väljer arbetslösa att tacka nej till att flytta till områden av Sverige där det finns jobb! Tvinga dem! Frys deras bidrag! Klarar de sig ändå så är det tydliga bevis för att de har andra inkomster!

Sociala konstruktioner som släkt får inte vara ett hinder för människor att sättas i arbete! Dessutom hur mycket flyktingar har en genomsnittlig flykting i Sverige? Vänner går att skaffa nya! I USA är det vanligt att människor flyttar från områden där det inte finns arbete till områden där det finns! Se på Detroit som för ett sekel sedan var en blomstrande stad och idag är det närmast en spökstad!

Sen kan man fråga sig varför de från första början placeras i Landskrona och inte i en stad där det finns jobb och boende! Men att vi måste uppmana människor att flytta till arbeten är en självklarhet och detta gäller inte bara för invandrare utan även för Svenssonsar, Göranssonsar och Fredrikssonar!

/Göransson!


Kommentarer
Postat av: L

För att man placerar dem i en stad där det traditionellt sett har funnits boende (och fortfarande gör)

2010-01-19 @ 09:48:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0